grzes1150 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 W module centralnej elektryki wywala mi taki błąd: 01312 powertrain data bus- sporadyczny i najgorsze jest to że nie działa tempomat Nawet jak kasuje błąd to tempo. się nie budzi a po jakimś czasie błąd powraca. Manetka i czujniki od sprzęgła i hamulca zmieniałem i nadal nie działa. Może być tak że tempomat przestał działać po wirusie. W sofcie mam wyciętą drugą sondę i pompę SAI. W innych sterownikach błędów brak. Kodowanie po tempomat jest. Macie jakieś pomysły??? ---------- Post dopisany at 15:47 ---------- Poprzedni post napisany at 12:20 ---------- podejrzewam coś skopane w sofcie
wampir Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 01312 - Powertrain Data Bus 01312 - Powertrain Data Bus: Faulty Possible Symptoms Malfunction Indicator Light (MIL) ON Possible Causes Databus Wiring and/or Connector(s) faulty Possible Solutions Check Databus Wiring and/or Connector(s) Category: Fault Codes
szogun0 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wgraj serię i zobaczysz czy tempomat powróci.
wampir Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 A nie wiesz jak odbywało się robienie softu? Wziął twój ori i przerabial czy np. wzial jakiś inny, który niby miał być oryginalny i po jego przeróbce wgrał Tobie?
Rekomendowane odpowiedzi