Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie gaśnie kontrolka airbag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dzisiejszego dnia wcale nie gaśnie mi kontrolka airbag. Wcześniej gasła po 2-3 sekundach. Nic nie rozbierałem,nic nie kombinowałem, tylko przy kolejnym odpaleniu nie zgasła. Czytałem że przeważnie pomaga wykasowanie błędu. A czy jest jakiś inny sposób żeby zrobić to samemu. A drugie pytanie jest takie czy jeżeli cały czas się pali kontrolka to czy w chwili uderzenia w coś wystrzelą? Czy przez tą kontrolkę są tak jakby zablokowane poduszki?

Opublikowano

Jeżeli kontrolka się świeci, nie zadziałają poduchy w razie wypadku. Może fotel przestawiałeś i błąd wskoczył?

Opublikowano

ja też tak mam jak przesuwam w skrajnych położeniach fotel kierowcy coś się musi w kabelkach pod fotelem zahaczać, pomaga tylko kasowanie błędu, poduchy raczej nie zadziałają (tak jak z ABS'em jak się pali kontrolka=błąd to nie masz przy hamowaniu)

Opublikowano

Tylko ja tym autem kieruję i fotel jest ustawiony cały czas tak samo. Więc teraz jedynym wyjściem jest usunięcie błędu? A jeżeli po wykasowaniu dalej będzie się paliła kontrolka?

Opublikowano

rozepnij kostke pod fotelem i prysnij kontakt spreyem moze pomoze.bo zazwyczaj tam lezy problem:wink:

Opublikowano
rozepnij kostke pod fotelem i prysnij kontakt spreyem moze pomoze.bo zazwyczaj tam lezy problem:wink:

Spreyem tzn WD40?

Opublikowano

Dzisiaj byłem u mechanika i wykasował błąd i na razie jest ok. Zapłaciłem za 3 min pracy 50 zł. Pomyślałem że może sam kupię taki kabel i będę proste rzeczy robił. Czy jeżeli w ogóle nie mam w tym doświadczenia to czy przy odrobinie chęci i czytanie instrukcji dam radę np usuwać błędy? Czy jest to bardzo skomplikowane i nie mam co sobie tym głowy zawracać? A jeśli chodzi o kabel taki byłby dobry? KABEL DIAGNOSTYCZNY VAG COM VW AUDI SKODA SEAT (3136556182) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

nie jest to skomplikowane obsluga vagiem.sam spokojnie bedziesz mogl kasowac sobie bledy i nie tylko:wink: