kamilus Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam. Ostatnio kupowalem opony i gdy widziałem przy sciaganiu jak typowi potraktowali felgi to az mi sie go przykro zrobilo Teraz sam pomalowałem swoje felgi no i opony trzeba nałożyć. Znacie moze jakies sposoby na zabezpieczenie rantów, bo tez sie trochę namęczyłem przy nich i szkoda byloby miec je porysowane ;<
MAT1000 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Przy zakładaniu nie powinni porysować. Niektóre zakłady maja specjalne nakładki na ranty felg.
piotrek4415 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zmienić na wulkanizatora który potrafi założyć oponę bez robienia szkód
kamilus Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2013 noo chyba musze zrobic rozeznanie gdzie w Mysłowicach/Katowicach najlepiej oddac bo felg szkoda.. kolega mi cos mowil o tasmie ale nie wiem czy to dobry pomysl, nie wiem jakbym ja pozniej sciagnal przeciez
Michał Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Jedź do Bomy i przy zleceniu zaznacz, że prosisz o delikatne obchodzenie się z felgami, bo są świeżo po renowacji i jakiekolwiek uszkodzenia pójdą na ich konto:wink: Z moimi polerowanymi sobie poradzili bez szkód. Strona główna - BOMA - Hurtownia Opon, Serwis Samochodowy Katowice
kamilus Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No wlasnie juz mi polecali zeby do bomy zawiezc. 40zł roznicy na komplecie no ale chyba lepsze to niz potem plakac
Trzesio Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 jak Ci wulkanizator uszkodzi to niech placi, stoisz i patrzysz sie na rece, innego sposobu nie ma jak robilem na zakladzie to byla tak formulka i dlatego z fela, szczegolnie alu, obchodzilo sie bardzo ostroznie
rafal9119 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 jak to mozna uszkodzic rant felgi to jest glupota wulkanizatora
rafal9119 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 pewnie ze mozna ale to nie jest jego własnosc ze tak sobie moze niszczyc. to jest jego robota a kazdy nie po to płaci zeby miec felgie porysowana.
Rekomendowane odpowiedzi