peres112 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jestem właśnie po czyszczeniu kierownicy turbiny, kolektora dolotowego, ssacego i przepływomierza. Dodam że EGR zaślepiony i wybebeszony kat. Generalnie zmieniła się trochę sprawa mocy bo czuć znaczny przyrost mocy od 2,4-2,5 tys obr. Wcześniej ogólnie auto było słabsze, ale było czuć jak ciągnie od ok 1,8tys. Przy próbach logowania grupy 011 na 3 biegu jest wszystko ok - ciągnie do końca. Z kolei na 4 biegu występuje notlauf. Pojawia się przy tym błąd 00575. Jutro postaram się go podmienić z n18. VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Prosze o wyrozumiałość bo dopiero zaczynam z logowaniem. Jakby czegoś brakowało lub było źle to proszę pisać.
vauxhall95 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Turbo ładnie wstaje ale przeladowuje dobrze poskladane?
peres112 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Ręki sobie uciąć nie dam, ale starałem się zrobić wszystko jak najlepiej mogłem. Jutro postaram sie zobaczyć dokładnie jak to wygląda bo wydaje mi się że gdzieś jest jakiś przedmuch w okolicy kolektorów, mimo że uszczelki obu kolektorów są nowe.
peres112 Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Opublikowano 7 Maja 2013 2 uszczelki kolektora założyłem odwrotnie i stąd był przedmuch, ale od czasu do czasu dalej łapie notlaufa na 4 biegu
Rekomendowane odpowiedzi