audi19004 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witajcie opisywałem już problem,może jest ktoś w stanie mi pomóc .3500 obr. na 2 biegu auto zaczyna pracować na 3 cyl.[wieszała się chydraulika] taki objaw jest na zimnym silniku po ponownym odpaleniu jest ok obroty dojdą znowu do 3500 to samo jest,jak silnik się rozgrzeje jest ok pracuje i dobrze. zostało wymienione w aucie;Pompa oleju jest nowa[podejrzenie zawieszania się zaworka w starej pompie] , głowica po regeneracji[były luzy zaworowe] olej wymieniny na elf 10w40 . CZY JEST KTOŚ W STANIE POMÓC???
vauxhall95 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 kup benzyne bo diesla na zimno sie tak nie kreci.
audi19004 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2013 chodziło mi że jak auto chwilę pochodzi i podczas jazdy się tak dzieje jak auto jeszcze nie ma wysokiej temp. i nie jadę odrazu po odpaleniu tylko jak auto chwilę popracuje dzieki za odp.
daw2 Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Z tym problemem sobie chyba jeszcze nikt nie poradził. U mnie jest podobnie ale mam podniesione ciśnienie doładowania na 1.2 bara , bez doładowania się to nie dzieje wiec podejrzewam ze zawory mają opory przy domykaniu się
krzysiek1606 Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Z tym problemem sobie chyba jeszcze nikt nie poradził. U mnie jest podobnie ale mam podniesione ciśnienie doładowania na 1.2 bara , bez doładowania się to nie dzieje wiec podejrzewam ze zawory mają opory przy domykaniu się to co ja mam powiedziec u mnie jest1,7bara i nic sie nie wiesza kolega ma to samo wymienil pompe oleju i szklanki i dalej jak przypaluje na zimnym potrafi sie podwisic
daw2 Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 A sprężyny zaworowe? W niektórych TDI są dwie sprężyny na zawór a w innych tylko jedna... Może tu jest problem??
trepek Opublikowano 27 Maja 2013 Opublikowano 27 Maja 2013 Panowie, nie ma się co łudzić. Silniki są stare, nie wiadomo jak w przeszlości był zmieniany olej, w jakich interwałach czasowych. Kanały olejowe są poprzytykane. Kilka razy płukankę zrobić i pełen syntetyk. Sam wiem ile dziadostwa wypłynęło z mojego silnika po płukance.
Rekomendowane odpowiedzi