Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nierówna praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z Audi (1.6 adp ) Chodzi o to ze audi chodzi nierówno Jak dodam gazu i puszcze to przez 2,3 sekundy silnik zawarkocze po czym chodzi w miarę normalnie dodam ze auto jest zamulone może to nie jest demon prędkości ale swoje potrafił jak było ok :) wymieniłem świece filtry kopułkę palec rozdzielacza i nic zero poprawy Co do silnika to silnik jest cacy malina nie bierze oleju ciśnienie na tłokach 15 bar Jeżeli ktoś spotkał sie z podobnym problemem to pisać :) z góry dziekuje

Opublikowano

Zanim wymienisz pół samochodu sprawdz jakie błędy komputer pokazuje. Przyczyn może być naprawdę dużo: padająca cewka, sonda lambda, przepływomierz, przepustnica (podejrzewam że przydało by się czyszczenie i adaptacja), czujnik hala, rozrząd - jak przeskoczył by o ząbek, itd.

Opublikowano

może zacznik od podłączenia pod komputer i wyczyszczenia przepustnicy wraz z adaptacją wyczyścić to sam będziesz w stanie nie musisz warsztatom dawać zarobić

Opublikowano
  • Autor

No tak ale jak póżniej zrobić adaptacje ? trzeba kompa ?

Opublikowano

tak trzeba kompa niby są na to sposoby bez kompa ale nie są tak dobre jak przez kompa najpierw sobie wyczyść i pojedź na kompa jak nie masz i niech zrobią adaptacje i sprawdzą błędy czy są jakieś

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze przewody zapłonowe :))

Opublikowano

tez miałem problem z obrotami...wymieniłem i sprawdziłem wszystko co koledzy wymienili tutaj badz w innym temacie zwiazanym z nierówna praca silnika:facepalm:

przy wymianie swiec zauwazyłem troche oleju przy swiecach wiec stwierdziłem...wymiana uszczelki pod zaworami efekt...nigdy bym sie tego nie spodziewał:banan:

obroty idealne:banan:

moja uszczelka była w dwóch miejscach uwalona z przodu po lewej stronie oraz z tyłu okolice odmy oraz druga uszczelka ta na swieczkach...nigdy nie pomyslałem o tym ze tam moze dostawac sie lewe powietrze....takze jesli wszystko sprawdzałes to sprawdz to a uszczelka elringa koszt 60-80 zł a i tak przyjdzie czas by ja wymienic:)

---------- Post dopisany at 19:08 ---------- Poprzedni post napisany at 19:07 ----------

oczywiscie podepnij vaga zobacz tez błedy:wink:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Ja miałem problem z nierówną pracą w ADP, wymieniony został zaworek od odpowietrzenia baku i wsio gra:)

Opublikowano

To ten maly czarny co tak cyka?

Opublikowano

tak ;-)

Opublikowano

witam panowie mam takie pytanie ponieważ nie wiem czy obroty u mnie sa w dobrym zakresie czy mógł by ktoś z was zerknąć na filmik jest tam nagrane telefonem jak się zachowują obroty na vag-com.

WRZUTA - MOV 0227

Opublikowano

obroty dla mnie ok. pewnie wskazówka stoi w bezruchu i ledwo można dostrzec drgania.

Opublikowano

po skazówce też widać te drgnia to czyli obroty są ok

---------- Post dopisany 10-09-2013 at 21:33 ---------- Poprzedni post napisany 03-09-2013 at 23:16 ----------

witam to znowu ja mam ponowne pytanie odnośnie obrotów u mnie utrzymują się w granicy 832 a 864 ale czasami na vagu mignie 800 obrotów tak jak jest na filmiku czy to tak może być czy cos jest nie tak

WRZUTA - MOV 0234[1]