Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie Przyuczenie Pilota od B7 w B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie. Otóż zgubiłem kluczyk od swojej audi i mam podejrzenia z ktoś spod bloku go znalazł. Da sie jakoś w prosty sposób zmienić parametry kluczyka, który posiadam, aby ten zagubiony nie mógł otworzyć auta. Obawa, aby któregoś pięknego poranka nie zaskoczył mnie brak autka pozostawiony na parkingu pod blokiem. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
46 minut temu, gregory0612 napisał:

Witam. Mam takie pytanie. Otóż zgubiłem kluczyk od swojej audi i mam podejrzenia z ktoś spod bloku go znalazł. Da sie jakoś w prosty sposób zmienić parametry kluczyka, który posiadam, aby ten zagubiony nie mógł otworzyć auta. Obawa, aby któregoś pięknego poranka nie zaskoczył mnie brak autka pozostawiony na parkingu pod blokiem. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

zaadoptuj na nowo 1 klucz i zgubiony nie bedzie odpalal i otwierał ;)

Opublikowano

Dzięki bardzo za pomoc. Jestem laik w tej materii i jeśli nie kłopot jak zrobić to krok po kroku? Jeśli nie ogarnę tematu, będę musiał udać sie to fachury. Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc. I jeszcze podpytam. Jaka pewność że drugi, również oryginalny kluczyk nie otworzy jak również nie odpali auta podczas próby po owej adaptacji?

Opublikowano
9 godzin temu, gregory0612 napisał:

. Jaka pewność że drugi, również oryginalny kluczyk nie otworzy jak również nie odpali auta podczas próby po owej adaptacji?

100% .Jedynie otworzy mechanicznie...

Opublikowano
2 godziny temu, Wihajster napisał:

100% .Jedynie otworzy mechanicznie...

Dodam od siebie, że wypisać trzeba klucze z licznika i na nowo dodać tylko te, które się posiada. Do tego potrzebny jest PIN dodawany na zawieszce. Jeśli wypisze je tylko z komfortu, to NIESTETY, ale otwarcie mechaniczne i odpalenie jest w 100% skuteczne... Tak więc radziłbym zabrać się za to możliwie szybko, a nawet pomyśleć o wymianie wkładki i kluczyków z grotami, jeśli masz obawę kradzieży auta...

Opublikowano

Kto mógłby podjąć się rozwiązania tego problemu i jaki byłby koszt takiej usługi? 

Opublikowano

części mam tj wkładka drzwi, zamka klapy bagażnika (jedno i drugie sprawne) i oczywiście stacyjka i dwa kluczyki pod komfort po 2003 roku. ale to nie dział na takie sprawy. poza tym mamy do siebie za daleko... odezwij się na pw.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W ostatnim czasie podstawowy kluczyk ni stąd ni z owąd rozkodował się. Wymieniłem baterię na nową.

Zakodowałem go w stacyjce, ale po chwili znowu rozkodował się. Teraz w stacyjce nie mogę go rozkodować. Elektronika pada i szukać innego kluczyka czy jakiś inny powód?

Opublikowano

Witam panowie

Mam tylko jeden kluczyk do a4 b6 z 2003r i chcialbym kupic drugi uzywany i zakodowac immobilaizer i pilot 

Klucz ktory mam ma numer

8Z0837231 D. A2/A4.  433,92mhz

Czy jest ktos ze slaska kto zakodowal by mi drugi oczywiscie odplatnie ?

I co bym musial kupic jaki klucz aby go zakodowac ? 

Prosze o kontakt 

Pw lub email [email protected]

Pozdrawiam

uzupełnij profil

Edytowane przez czecho79

Opublikowano
Witam panowie

Mam tylko jeden kluczyk do a4 b6 z 2003r i chcialbym kupic drugi uzywany i zakodowac immobilaizer i pilot 

Klucz ktory mam ma numer

8Z0837231 D. A2/A4.  433,92mhz

Czy jest ktos ze slaska kto zakodowal by mi drugi oczywiscie odplatnie ?

I co bym musial kupic jaki klucz aby go zakodowac ? 

Prosze o kontakt tel 737 624 614

Pw lub email [email protected]

Pozdrawiam

uzupełnij profil

Kup sobie od razu kluczyk z B7 najlepiej z końcówka Q albo K i jeżeli masz pin Imo do zakodowania to 5 min roboty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Witaj dzieki za info 

No wlasnie niemam pinu ten pin to chyba taka karta tak ?

Czy kablem viaken takim niebieskim i programem vcds lite odczytam pin ?

Pozdrawiam

Edytowane przez czecho79

Opublikowano
4 godziny temu, czecho79 napisał:

Witaj dzieki za info 

No wlasnie niemam pinu ten pin to chyba taka karta tak ?

Czy kablem viaken takim niebieskim i programem vcds lite odczytam pin ?

Pozdrawiam

uzupełnij profil jak prosiłem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 8.10.2016 o 17:07, ricco90 napisał:

Witam posiadam kluczyk 8Z0 837 231 26/01 modul komfortu z koncowka AR auto rocznik '04 chcialbym dorobic kluczyk z b7 da rade? jak tak to z jakimi numerami?

Witam

W nawiązaniu do ww. wpisu posiadam kluczyk 8Z0 837 231D 433,92MHz 47/03 oraz moduł komfortu 8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu.  
Kupiłem kluczyk z Audi b7 8E0 837 220K 433MHz. 

Według przeczytanych informacji powinienem bez problemu go zaadoptować w swojej audi b6 (grudzień 2003). Obecnie mam zakodowany 1 kluczyk scyzoryk z b6.
Wiem, że mogę przełożyć pastylkę immo z kluczyka b6 ale chce mieć drugi (mam jeden scyzoryk i klucz awaryjny - z awaryjnego nie da się wyjąć bo transponder jest przyklejony a nie chcę połamać). 

Zatem:
1. Czy gdybym przełożył transponder z kluczyka b6 to mogę zakodować kluczyk b7 bez użycia PINu?
Zakładam iż w kanale 46 adaptacja 010 kanał 21 wpisałbym 0 żeby wykasować oryginalny i następnie znowu 1 żeby dopisać z b7.

Chciałem sprawdzić czy auto widzi kluczyk od b7 w grupie 46 bloki pomiarowe 08 kanał 007 przyciskając guziki w pilocie z b7, gdzie w drugiej kolumnie powinna się zmieniać cyfra 0 na 1, 2 lub 3 w zależności od naciśnięcia przycisku. (tak się dzieje naciskając przyciski oryginalnego kluczyka). Niestety nic nie widać przy kluczyku b7. (sprawdzałem według instrukcji wideo kolegi Isius - druga strona tematu).
Czy to oznacza, że jest wadliwy, bo moja centralka powinna widzieć 433MHz - jak doczytałem na forum?

2. Aby dodać drugi kluczyk powinienem:
- kupić pastylkę immo np. TRANSPONDER ID 48 CRYPTO MEGAMOS (ID48 TP08 T6) PREKODOWANY - CAN  http://allegro.pl/transponder-can-id48-prekodowany-audi-pamiec-chip-i6639100182.html 
- zdobyć PIN auta, mam zywkły kabel kkl więc pewnie powinienem kupić http://allegro.pl/vag-k-can-commander-3-6-pl-full-audi-seat-skoda-vw-i5698995268.html#thumb/1 za 100 zł
Wtedy dopiero będę mógł dodać więcej niż jeden kluczyk - w module 46 zalogować się do sterownika i dopiero wprowadzić wartość 2 w kanale 21? Teraz nie przyjmuje mi nr 2. 
Ale czy to zadziała jeżeli nie widzę teraz dzialania kluczyka b7?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam jeżeli informacje są już na forum ale ich nie odnalazłem.

Arek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.06.2018 o 10:41, Araskam napisał:

Witam

W nawiązaniu do ww. wpisu posiadam kluczyk 8Z0 837 231D 433,92MHz 47/03 oraz moduł komfortu 8E0 959 433 AR - 433MHz, elektryczne szyby z tyłu.  
Kupiłem kluczyk z Audi b7 8E0 837 220K 433MHz. 

Według przeczytanych informacji powinienem bez problemu go zaadoptować w swojej audi b6 (grudzień 2003). Obecnie mam zakodowany 1 kluczyk scyzoryk z b6.
Wiem, że mogę przełożyć pastylkę immo z kluczyka b6 ale chce mieć drugi (mam jeden scyzoryk i klucz awaryjny - z awaryjnego nie da się wyjąć bo transponder jest przyklejony a nie chcę połamać). 

Zatem:
1. Czy gdybym przełożył transponder z kluczyka b6 to mogę zakodować kluczyk b7 bez użycia PINu?
Zakładam iż w kanale 46 adaptacja 010 kanał 21 wpisałbym 0 żeby wykasować oryginalny i następnie znowu 1 żeby dopisać z b7.

Chciałem sprawdzić czy auto widzi kluczyk od b7 w grupie 46 bloki pomiarowe 08 kanał 007 przyciskając guziki w pilocie z b7, gdzie w drugiej kolumnie powinna się zmieniać cyfra 0 na 1, 2 lub 3 w zależności od naciśnięcia przycisku. (tak się dzieje naciskając przyciski oryginalnego kluczyka). Niestety nic nie widać przy kluczyku b7. (sprawdzałem według instrukcji wideo kolegi Isius - druga strona tematu).
Czy to oznacza, że jest wadliwy, bo moja centralka powinna widzieć 433MHz - jak doczytałem na forum?

2. Aby dodać drugi kluczyk powinienem:
- kupić pastylkę immo np. TRANSPONDER ID 48 CRYPTO MEGAMOS (ID48 TP08 T6) PREKODOWANY - CAN  http://allegro.pl/transponder-can-id48-prekodowany-audi-pamiec-chip-i6639100182.html 
- zdobyć PIN auta, mam zywkły kabel kkl więc pewnie powinienem kupić http://allegro.pl/vag-k-can-commander-3-6-pl-full-audi-seat-skoda-vw-i5698995268.html#thumb/1 za 100 zł
Wtedy dopiero będę mógł dodać więcej niż jeden kluczyk - w module 46 zalogować się do sterownika i dopiero wprowadzić wartość 2 w kanale 21? Teraz nie przyjmuje mi nr 2. 
Ale czy to zadziała jeżeli nie widzę teraz dzialania kluczyka b7?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam jeżeli informacje są już na forum ale ich nie odnalazłem.

Arek.

Czy rzeczywiście żaden z kolegów nie jest wstanie mi pomóc lub potwierdzić moje przypuszczenia, że pilot nie działa.... przy naciskaniu przycisków dioda działa (chociaż to nie jest potwierdzenie).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Drodzy koledzy...

Jak to w końcu jest z tym kluczykiem.

Pomimo wielu prób, nie mogę go zakodować!

Opublikowano

JAKI MASZ MODUŁ MK.
podaj twój i podaj numery kluczyków...

Opublikowano
W dniu 21.09.2018 o 22:32, GreGoriO napisał:

JAKI MASZ MODUŁ MK.
podaj twój i podaj numery kluczyków...

Witam.

Przed uruchomieniem (zakodowaniem tylnych szyb - były korby) moduł miał nazwę Controller: 8E0 959 433 AR. Po zaadoptowaniu tylnych szyb moduł zmienił nazwę na: Controller: 8E0 959 433 AS.

Kluczyk oryginalny: 8Z0 837 231D 433,92MHz 47/03

Kluczyk z modelu B7: 8E0 837 220K 433MHz.

Jak napisałem powyżej, nie widzi kluczyka z B7.

Opublikowano

Może kluczyk jest niesprawny, powinien działać

Opublikowano

To widziałeś ?

Opublikowano

Sprawdź czy Mk widzi kluczyk według filmiku