Vengazo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Szkolenia robimy rzecz jasna u siebie. Rezydujemy na Sławinku Gdzie to kolego jest ? Mogę jaakieś info na pw od was jaki koszt przybliżony kursu u was ?
Griffe Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Udało się ze sporym opóźnieniem poskładać kolejną relację. Początek roku a już mamy zaległości w tym temacie. Do rzeczy. Na zabezpieczenie przyjechał nowy Seat Leon X-PERIENCE w białym perłowym lakierze. Lakier był w ogólnym niezłym stanie jeśli chodzi o rysy, ale posiadał nie zdjętą powłokę zabezpieczająca nakładaną do transportowania. Po dokładnym myciu, wraz z dekontaminacją, deironizacją... przystąpiliśmy do korekty lakieru, która została zakończona myciem i odtłuszczaniem przy pomocy Panel Wipe oczywiście od GTechniqa Tak przygotowana powierzchnia została zabezpieczona zestawem powłok od GTechniqa w postaci C1 + EXOv2. Czyszczenie i zabezpieczanie skór zestawem Meguiars, reszta wnętrza, koła i hydrofobizacja szyb - czyli standardowo. Miłego oglądania: W takim stanie przyjechał IronX w akcji Statham pojechał na wakacje więc zatrudniliśmy Ziutka Gumiaka do pomocy - ciągle coś sprawdzał w necie... Jak widać jednak z powierzonych zadań wywiązał się wzorowo Jak zwykle w akcji zestaw Rupes & Meguiars Po związaniu i utwardzeniu powłok zrobiliśmy kilka zdjęć w plenerze, na szczęście pogoda dopisała Nawet biła perła może być szklista I na koniec wlepka Dzięki za poświęcony czas. Edytowane 11 Lutego 2016 przez Griffe
TOM3K Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Chciałbym kiedyś uzyskać taką piane Auto po zabiegach fajnie się prezentuje Good Job
kivlov Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 A ja dzisiaj myłem auto, ale jak patrze na taka robote to juz mi sie nie chce myć
beny2303 Opublikowano 13 Lutego 2016 Opublikowano 13 Lutego 2016 Robota jak zawsze pierwsza klasa Seat prezentuje się rewelacyjnie
Magicbattle Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 co to za piana?? i ile wody ile piany
Griffe Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Opublikowano 14 Lutego 2016 Piana od APP stężenie 1:9 dla nas numer jeden. Bezpieczna dla wosków i dość dobrze domywa.
blaszczuEL Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Piana od APP stężenie 1:9 dla nas numer jeden. Bezpieczna dla wosków i dość dobrze domywa. Trzeba będzie w takim razie przetestować Praca nad Seatem jak zwykle klasa Swoją drogą nie wiedziałem, że jest taka wersja Leona
Griffe Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Opublikowano 15 Lutego 2016 Co prawda nie mój typ auta - ale szczerze, całkiem fajne wozidło.
kivlov Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 Posiadam wosk: Soft99 Fusso Coat 12 months Dark szampon: ADBL i teraz pytanie jaki mam kupić cleaner i kiedy i jak go stosowac i czy warto jak nie mam żandej polerki? Doradzisz co kupic i czy warto? W jakiej kolejności i kiedy co robic? posiadma jescze Nielsen Cyclone APC ale nie wiem gdzie i jak go stosowac i jak rozcieńczyć?
Magicbattle Opublikowano 15 Lutego 2016 Opublikowano 15 Lutego 2016 mówisz o tej pianie? http://carok.pl/sklep/towar.2274.app.m.active.foam.piana.aktywna.5000ml.html mowiac o stezeniu 1:9 masz na mysli np 50ml piany i 450ml wody? dobrze czaje
Griffe Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Opublikowano 16 Lutego 2016 Co do piany - dokładnie tak.Wosk i szampon bardzo fajny. Co do cleanera - ogólna zasada jest taka - przed woskowaniem idzie cleaner - jak sama nazwa do czyszczenia lakieru (tak mycie samochodu szamponem, glinkowanie itp nie oczyszcza lakieru w pełnym stopniu) Prawie wszystkie cleanery są pod woski naturalne, mają to do siebie, że zostawiają coś po sobie i woskom naturalnym to nie przeszkadza. Woski syntetyczne ze względu na ich skład średnio lubią się z takimi cleanerami mówiąc wprost leżą krócej. Opcje są dwie albo kupujemy cleanery dedykowane pod woski syntetyczne, albo wybieramy sobie jakiś cleaner który lubimy i po jego użycie należy pozostałości po nim dokładnie usunąć albo przy pomocy zmywacza silikonowego i później IPA, albo najlepiej przy pomocy płynu inspekcyjnego. Jest to zabawa zgodna ze sztuką wymagająca czasu i generująca koszta. Można pominąć opcję wymywani cleanera ale trzeba mieć świadomość, że wosk syntetyczny w takiej kanapce nie będzie miał pełnej wytrzymałości. Co do APC rozcieńczenie masz podane przez producenta - jest to środek ogólnie czyszczący o wysokiej sprawności. Możesz dodać do pianownicy w celu zwiększenia siły pre-wash, możesz po opianowaniu pędzelkiem przy pomocy APC umyć uszczelki, zakamarki, detale, wlew baku, wnęki drzwi, bagażnika, komorę silnika czy użyć do czyszczenia elementów wnętrza. APC też sprawdzi się przy czyszczeniu opon.
kivlov Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Dziękuję ślicznie. A jaki cleaner byś polecił do mojego zestawu? Na pewno masz jakiś sprawdzony, a czy jeżeli nie mam glinki to warto stosować celaner?
Griffe Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Opublikowano 19 Lutego 2016 Pod tego typu woski świetnie sprawdzi się DETAILER'S PRO Coating Prep Polish - jest ultra czysty cleaner stosowany nawet pod powłoki.
kivlov Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Rozumiem, że normalnie umyć auto i później jeszcze raz umyć tylko, że tym razem w wiadrze mieć DETAILER'S PRO Coating Prep Polish i także gąbką czy jak?
Griffe Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 Oczywiście, że nie. Myjesz, osuszasz, cleaner nakładasz maszynowo lub ręcznie aplikatorem z mikrofibry jak każdy inny tego typu środek na koniec przecierasz miękką delikatną mikrofibrą i aplikujesz wosk.
Netfcher Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Robota miodzio. Ten Dodo Lime Prime z podpisu to tylko maszynowa, czy da rade recznie?
Griffe Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Opublikowano 20 Lutego 2016 Ten Dodo z podpisu to SARKAZM...
Netfcher Opublikowano 20 Lutego 2016 Opublikowano 20 Lutego 2016 Dammit Bywam w LBL, musze sie chyba umowic kiedys na spa OOOO
Rekomendowane odpowiedzi