domin-dk Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Po zatankowaniu pod sam korek chciałem odpowietrzyć zbiornik paliwa, jak przy każdym tankowaniu zakręciłem korek a tu nic nie słychać.Odkręciłem a paliwo dalej pod sam korek,czy mam zatkany odpowietrznik ?jak to powinno działać w moim modelu?
przemoo Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Po co chciałeś odpowietrzyć zbiornik?
pakotomasz Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Właśnie, po co chcesz odpowietrzać. Mi sporadycznie też zdarza się zatankować pod sam korek, ale nigdy nie odpowietrzałem. Chyba, że czegoś nie wiem...?
Fido Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Żeby mu więcej wlazło paliwa (np.tankując na granicy). Tak w B5 robiłem.Zyskiwałem ok 3-4 litrów więcej niż do odbicia pistoletu. W B6 nie widzę tego języczka do odpowietrzania.
domin-dk Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zawsze po zatankowaniu podczas zakręcania korka było słychać syczenie i paliwo schodziło(czyli się odpowietrzał) a wczoraj nie.Zawsze tak robię po to by sprawdzić czy odpowietrzenie jest sprawne a teraz nie działa jak powinno.Czy ktoś może wie w którym miejscu mogłoby się przytkać lub ma do tego schemat a może coś z korkiem nie tak?
Rekomendowane odpowiedzi