Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 1.8T Quattro AVANT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

no a masz skorzane, grzane i elektryczne stołki? Ja nie wiem co u mnie tyle może wazyc ?:(

---------- Post dopisany 12-10-2013 at 17:42 ---------- Poprzedni post napisany 08-10-2013 at 12:28 ----------

Dzisiaj na szybko podmieniłem MAF i zrobiłm logi, ale G z nich wyszło, część się nie zapisało tak jakby mi się laptop przywiesił i są dziury w logowaniu...

Z tego co się "nagrało" naniosłem na stare wykresy. Czasami wartości obrotów nie odpowiadają sobie dokładnie..

Tak jak na legendzie widać całą historię:

- pierwsza na liście to mechanicznie seria z softem, który miał zrobiony poprzedni właściciel auta.

- kolejna pozycja to zmienione turbo, FMIC, wtryski TIP i DP oraz korekta softu przy ok 0C

- awaria na wakacjach

- logi z nową turbiną i moją starą przepływką przy ok 8C

- logi z nową turbiną i nową przepływką ale robione przy temperaturze ok 18C

logi_nowe_tubo_nowy_MAF_zps6da94b5b.png

Także moc wróciła, teraz tylko strojenie żeby obniżyć doładowanie z dołu bo 1.3bara, które dmucha nowe turbo to przegięcie i cieszyc się jazda :)

Opublikowano

Wampir wykresiki nas nie bawią, poka filmik albo logi :) jak ta lafirynda teraz jezdzi :D

Opublikowano
Wampir wykresiki nas nie bawią, poka filmik albo logi :) jak ta lafirynda teraz jezdzi :D

Nie czepiaj sie chłopaka, bo może też kalkulatorem musi nagrywać a to nie so proste rzeczy :)

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie, jak wy to nagrywacie?:)

Opublikowano
no wlasnie, jak wy to nagrywacie?:)

to są tajne informacje :)

Opublikowano

ja korbą od 1.8t nagrywam :decayed: a Wy ?

Opublikowano
  • Autor

No kurde, ja wczoraj w jednej rece trzymałem mojego noje smartfona (PS: stary wildfire S jest na sprzedaż jakby ktoś chciał:)

i reka mi drzala tak ze średnio widać :/

Opublikowano
No kurde, ja wczoraj w jednej rece trzymałem mojego noje smartfona (PS: stary wildfire S jest na sprzedaż jakby ktoś chciał:)

i reka mi drzala tak ze średnio widać :/

poka poka ja tak zawsze robie

Opublikowano
  • Autor

Nie ma co pokazywać. Ciężkie auto i to widać. Trzeba pomyśleć nad zmianą auta na A3.

---------- Post dopisany at 19:34 ---------- Poprzedni post napisany at 19:29 ----------

Z tego co rzuciło mi się w oczy to na 2ce zapinam 110km/h, a skrzynie 6tki to nie wiem czy setke robią jak oglądałem filmiki.

Może dla testu zmienie koła z 215/50/R17 na 205/55/R16, które są 18mm mniejsze i wyrzucę zapasówkę, ale to już sztuka dla sztuki. Z tego co mam się nie da wycisnąć więcej. Może jeszcze pare poprawek mechanicznych i korekta odrobine pomoże bo poprzednia turbina dmuchała 179g/s, a ta ma teoretycznie większy potencał, ale to za jakiś czas. Poki co chce się nacieszyć tym co mam.

Opublikowano

dobrze idzie uwzgledniajac mase , kolo, dluga skrzynie i to ze masz pare poprawek do ogarniecia w silniku.

Opublikowano

wampir kiedy sie wybierasz do mcgivera na timpa? ja juz czekam na kolejny filmik porównawczy

Opublikowano
  • Autor

Teraz mam trochę delegacji, więc kilka dni straconych. Jak wroce to robie zmiane kol na zimowe 16tki i kolejny filmik.

Może nawet pomiar mocy bo mam obiecane w Opolu 2 pomiary gratis.

Następnie wycieczka na korektę do GTO. Myślałem też o małej zmianie w wydechu wcześniej, ale nie wiem czy jest sens...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To ja dodam cos od siebie jakies dziwne te twoje k03s ja mam orginalna nowa i wygda inaczej te twoje to jakies skladaki nawet wirniki inne ja przeplyw mam po 2 korekcie w tune up i to nie oestatki w piatek jade na ostatnie co do przeplywu to mam taki doladowanie 1.05 bara na koncu 0.85 przeplyw roznie od 180 do 186 g/s przy odcicnce a i ten twoj program to grube przegiecie po co ci takie wartosci jak turbina nie osiaga tego ??

Opublikowano
  • Autor

Pokaz zdjecie tej swojej turbiny i logi jak juz tak mowisz.

Opublikowano

wampir nie bulwersuj sie niewiedzą innych :P

Opublikowano
  • Autor

Nikt sie nie bulwersuje. Czekamy na zdjecia i logi, które ma kolega wodi87

---------- Post dopisany 10-11-2013 at 12:18 ---------- Poprzedni post napisany 07-11-2013 at 09:03 ----------

Moje pierwsze k03s było regenerowane niepoprawnie bo ktoś wstawił niewłaściwy wirnik z 12 łopatkami zamiast 8. Już go dawno nie mam.

Aktualne k03s (k03-073) ma 8 łopatek i numery zgodne z tymi które mają k03s znalezione na necie na wielu stronach wiec nie rozumiem o co kaman co niektórym.

Program jest jaki jest, był pisany pod ta pierwsza turbine żeby wycisnąć z niej maksa. Teraz jest inne turbo i wiadomo, że trzeba to dostroić. Za tydzień, dwa jak dostane urlop żeby podjechać do Digitun. Potem będzie pomiar mocy, ale na drodze. Bez sciemy, że w serii wyszło 15KM ponad norme, achy i ochy :)

Wiele osob pisze do mnie ile aktualnie auto ma mocy i generalnie nie interesowalo mnie to, bo jeździ się nim bardzo przyjemnie, ale że trafila sie okazja to podjechałem do chłopaków z K-sport w Opolu, którzy maja hamownie drogową.

Zrobiliśmy kilka przejazdów, które wg operatora wyszły prawie identycznie. Wrzucam taki wynik i już się nie mogę doczekać negatywnych komentarzy, ze to zle.. tamto zle :)

Wykres_A4_18TQ_AMB_zps52d11bc1.jpg

Opublikowano

Panie a po co ci tyle niuta i kuniów jak i tak nie ma gdzie tym jeździć :decayed: teraz to ja wiem czemu mój nie jedzie :) bo ma ze 90Nm mniej :kox:

Opublikowano

Niutka masz jak w dislu hehe, sprzeglo to jeszcze trzyma ? W sumie to masz nowe wiec pewnie troche pojezdzi..

Opublikowano
Nikt sie nie bulwersuje. Czekamy na zdjecia i logi, które ma kolega wodi87

---------- Post dopisany 10-11-2013 at 12:18 ---------- Poprzedni post napisany 07-11-2013 at 09:03 ----------

Moje pierwsze k03s było regenerowane niepoprawnie bo ktoś wstawił niewłaściwy wirnik z 12 łopatkami zamiast 8. Już go dawno nie mam.

Aktualne k03s (k03-073) ma 8 łopatek i numery zgodne z tymi które mają k03s znalezione na necie na wielu stronach wiec nie rozumiem o co kaman co niektórym.

Program jest jaki jest, był pisany pod ta pierwsza turbine żeby wycisnąć z niej maksa. Teraz jest inne turbo i wiadomo, że trzeba to dostroić. Za tydzień, dwa jak dostane urlop żeby podjechać do Digitun. Potem będzie pomiar mocy, ale na drodze. Bez sciemy, że w serii wyszło 15KM ponad norme, achy i ochy :)

Wiele osob pisze do mnie ile aktualnie auto ma mocy i generalnie nie interesowalo mnie to, bo jeździ się nim bardzo przyjemnie, ale że trafila sie okazja to podjechałem do chłopaków z K-sport w Opolu, którzy maja hamownie drogową.

Zrobiliśmy kilka przejazdów, które wg operatora wyszły prawie identycznie. Wrzucam taki wynik i już się nie mogę doczekać negatywnych komentarzy, ze to zle.. tamto zle :)

http://img.photobucket.com/albums/v358/lwampir/a4%20b6/Wykres_A4_18TQ_AMB_zps52d11bc1.jpg

oczywiscie chodzilo mi o twoje pierwsze turbo drugie jest zupelnie jak moje tylko z tym ze twoje jest regenerowane a ja mam fabryczne nowe i tyle w temacie... xD PS fajny wynik, fajny niutek :) wstaw aktualne logi to zrobie swoje po korekcie i ci przesle co do mocy to powinienes miec przeplyw ponad 180g/s a nie 171 hmmm ps pomysl nad lepszymi hebalmi przynajmniej jak u mnie 345/288

---------- Post dopisany at 01:51 ---------- Poprzedni post napisany at 00:42 ----------

a co do zdjecia to prosze bardzo moja turbina prosto z niemiec za ktora zaplacilem 1800zl z groszami :)

393114_471501662911366_1913926901_n.jpg

Opublikowano

daj namiar gdzie to kupiłeś w niemczech ;)