Krzysiek91ldz Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam wszystkich. Otóż moim problemem jest to, że na wszystkich biegach prócz biegu jałowego,po puszczeniu sprzęgła słyszę dziwny dźwięk najbardziej zbliżony do tego dźwięku gdy jedziemy na wstecznym. Narasta on wraz z obrotami. Po wciśnięciu sprzęgła nastaje błoga cisza na luzie, bez różnicy czy sprzęgło jest wciśnięte czy nie, także cisza, nic się nie zmienia. Miał ktoś podobny problem ? Mechanik mówi że to może być jakieś łożysko na skrzyni, a ja biorę pod uwagę łożysko oporowe na sprzęgle. Pomóżcie ;(
ja74687 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 może być i coś ze skrzynią Ale i mi to bardziej na oporowe wygląda
Krzysiek91ldz Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 A oporowe na luzie na wciśniętym sprzęgle nie powinno hałasować? Każdy mechanik mówi co innego :/
ja74687 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Możliwe że przy obciążeniu hałasuje Ale szczerze to sam nie wiem co to może być Jak już się uporasz z problemem to daj znać
patio Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 kiedyś miałem problem że miałem szum łożyska oporowego ale tylko jak sprzęgło było wciśnięte
Olszak86 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Podepne się do tematu. Ja mam coś podobnego co kolega. Na 2,3,4 biegu gdy puszczam sprzęgło to jest słyszalny dość wyraźny dźwięk typu grr jakby coś zazębiało. Z tego co poczytałem na forum to może być mało oleju w skrzyni. ale to może dwumas lub sprzęgło. Cieżko mi stwierdzić może ktoś miał cos takiego ?
Dzwoniar Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 miałem Opla kiedyś i miałem to samo. Okazało się, że to mechanizm różnicowy jest walnięty. Więc jeżeli masz tak to prawdopodobnie to jest to.
musznik Opublikowano 18 Lipca 2013 Opublikowano 18 Lipca 2013 W silnikach adr były montowane tylko dwumasy?
ja74687 Opublikowano 20 Lipca 2013 Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam wszystkich u mnie pojawił się podobny problem i został on zlokalizowany Problemem okazała się skrzynia biegów która po prostu już zaczyna się odzywać u mnie mechanior rozebrał wszystko, wymieniłem przeguby (na próżno ale już są) i po zamontowaniu tych przegubów na chwilkę ustało, ale kiedy mi znowu zaczęło od czasu do czasu pukać to rozebraliśmy skrzynię i okazało się że po wymianie oleju w niej nowy olej ją tak wyczyścił że się luzy porobiły i dlatego tak puka Ja u siebie jeszcze ok 70 000km na tej skrzyni zrobię więc narazie się nie przejmuję Podejrzewam że u was jest to samo
Rekomendowane odpowiedzi