BartekWSH Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam, posiadam A4 B6 1.9 AWX. W którym miejscu znajduję zawór N75 oraz w jaki sposób go wymątowac ? Czy to jest to ?
Młody_drog Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Tak, to jest to, z tego co pamiętam to jest on przykręcony na dwóch śrubach, chyba 8-emki albo 10-tki ale ręki sobie nie dam uciąć :wink: Dojdziesz tam ręką to wyczujesz
OLIVER Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 zgadza sie, 8 na 10 klucz To ja też dorzucę coś Chyba śruba M6 a nie M8 a klucz zgodny -10:wink:
BartekWSH Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Nie chcę od nowa zakładac tematu więc zapytam tu. Miałem następujący problem: auto przyspieszało do 130 km/h i dalej nie poszedł, turbina się wył. Rozebrałem zawór N75 i dokładnie go wyczyściłem, podpiąłem i problemu nie było. Po 2 tygodniach znowu to samo. Po podpięciu do kompa, pokazał się błąd własnie tego zaworu. Kupiłem nowy taki sam Pierbunga 156 zł, wymieniłem i dalej to samo. Co może byc nie tak ?
Młody_drog Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ale jaki błąd tego zaworu? Zwarcie? Przekroczona górna granica? To, że zobaczyłeś tam nazwę tego zaworu to nie znaczy, że on jest wadliwy
CreaTiveoO Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 sprawdz czy wężyki nie są skrachciałe(popękane) i wtyczke napięcia czy jest prawidłowo podłączona\wciśnieta.. Ja zawór wymieniłem za 70zł zamienik. Póki co lata bez zastrzeżeń.
BartekWSH Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ale jaki błąd tego zaworu? Zwarcie? Przekroczona górna granica? To, że zobaczyłeś tam nazwę tego zaworu to nie znaczy, że on jest wadliwy Ja tego nie podpinałem, tylko elektronik zgarnął 40 zł za 2 min. roboty, podpiął i powiedział ze zawór ciśnienia do wymiany. Jadę jeszcze raz na działkę posprawdzac wężyki i wtyk.
Młody_drog Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 no to faktycznie specu, może być np błąd przekroczonej górnej granicy i to w cale nie oznacza, że n75 do wymiany, może turbo przeładowywać np
Rekomendowane odpowiedzi