bobikos Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Czy wymiana docisku w AVB (228mm) na AWX (230 mm) ma sens? Czy pasuje Plug&Play? Skrzynia GBR. Po zrobieniu programu sprzęgło zaczęło się uślizgiwać co ogranicza możliwości dalszej zabawy, więc wydaje się to najtańszą opcją na podniesienie możliwości sprzęgła. Cały zestaw wymieniany ok 60 tys km temu więc teoretycznie sprzęgło nie powinno być na wykończeniu, tym bardziej że wcześniej auto było seryjne. Aktualnie moment jest w okolicach 350 Nm.
pioteros Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 bedzie pasowac ale nie jestem pewien czy w avb i awx nie bylo tego samego sprzegla, musialbym zerknac w katalog ;] ---------- Post dopisany at 08:51 ---------- Poprzedni post napisany at 08:45 ---------- katalog wlasnie dla avb podaje sprzeglo 230mm a dla awx'a 228mm, ale podejrzewam ze pomimo innych literek na koncu w oznaczeniach to jest generalnie to samo... jesli twoje sprzeglo bylo robione, to lepiej dac docisk na wzmocnienie bo awx jesli w ogole ci cos da, to nie wiele
bobikos Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Gdzie mogę wzmocnić docisk? Teraz sprzęgło przenosi zbyt mały moment, podobno to wina zamiennika bo ori daje radę do ok 370 Nm i mnie dużo więcej nie będzie potrzebne, dlatego zastanawiam się nad samym dociskiem. Podobno ten od AWX mocniej dociska tarczę.
wrclaguna Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Ja mam seryjne sprzęgło przy AVB po wymianie sprzęgła i dwumasy zrobione 35 tys. km Turbawka BRD pompki AL a program zrobiony na 188,6 KM 380 NM
bobikos Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Kurcze, w takim razie muszę obejrzeć co się dzieje ze sprzęgłem.
wrclaguna Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 U mnie jest 205 tys. km przy około 170 tys. sprzegło z dwumasem wymieniłem bo juz skonczyło zywot . Jeżdziłem normalnie i do tej pory nic sie nie dzieje .
Rekomendowane odpowiedzi