Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

AVB wymiana docisku na AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wymiana docisku w AVB (228mm) na AWX (230 mm) ma sens? Czy pasuje Plug&Play? Skrzynia GBR.

Po zrobieniu programu sprzęgło zaczęło się uślizgiwać co ogranicza możliwości dalszej zabawy, więc wydaje się to najtańszą opcją na podniesienie możliwości sprzęgła. Cały zestaw wymieniany ok 60 tys km temu więc teoretycznie sprzęgło nie powinno być na wykończeniu, tym bardziej że wcześniej auto było seryjne. Aktualnie moment jest w okolicach 350 Nm.

Opublikowano

bedzie pasowac ale nie jestem pewien czy w avb i awx nie bylo tego samego sprzegla, musialbym zerknac w katalog ;]

---------- Post dopisany at 08:51 ---------- Poprzedni post napisany at 08:45 ----------

katalog wlasnie dla avb podaje sprzeglo 230mm a dla awx'a 228mm, ale podejrzewam ze pomimo innych literek na koncu w oznaczeniach to jest generalnie to samo... jesli twoje sprzeglo bylo robione, to lepiej dac docisk na wzmocnienie bo awx jesli w ogole ci cos da, to nie wiele

Opublikowano

Gdzie mogę wzmocnić docisk? Teraz sprzęgło przenosi zbyt mały moment, podobno to wina zamiennika bo ori daje radę do ok 370 Nm i mnie dużo więcej nie będzie potrzebne, dlatego zastanawiam się nad samym dociskiem. Podobno ten od AWX mocniej dociska tarczę.

Opublikowano

Ja mam seryjne sprzęgło przy AVB :wink: po wymianie sprzęgła i dwumasy zrobione 35 tys. km

Turbawka BRD pompki AL a program zrobiony na 188,6 KM 380 NM

Opublikowano

Kurcze, w takim razie muszę obejrzeć co się dzieje ze sprzęgłem.

Opublikowano

U mnie jest 205 tys. km przy około 170 tys. sprzegło z dwumasem wymieniłem bo juz skonczyło zywot .

Jeżdziłem normalnie i do tej pory nic sie nie dzieje .