Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzecia turbina z rzędu przeładowuje i kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Część z Was pamięta pewnie moje problemy z BRD.

W skrócie:

Na początku seryjne turbo AWX zaczęło wywalać notlauf i władowałem BRD i FMICa. Po tym okazało się, że turbo późno wstaje i przeładowuje też. Teraz wróciłem do serii, kupiłem ładną turbinkę i też przeładowuje. Przed wsadzeniem odkreciłem gruchę i sztanga ładnie chodziła bez przycięć.

Co może być powodem, że praktycznie każde turbo wywala tryb awaryjny i błąd przeładowania ? To mój pech czy coś innego typu N75 ?

Pozdrawiam

---------- Post dopisany 27-04-2013 at 11:45 ---------- Poprzedni post napisany 26-04-2013 at 20:48 ----------

Halo, pomoże ktoś?

Opublikowano
  • Autor

obyś miał racje :)

---------- Post dopisany 29-04-2013 at 02:51 ---------- Poprzedni post napisany 27-04-2013 at 14:32 ----------

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011stat - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

log na szybko

Opublikowano

na moje to wyglada jakby bylo bezposrednio pod grodz podpiete .

Opublikowano

rok temu mialem dokladnie takie same objawy jak u Ciebie i u mnie byl walniety czujnik cisnienia doladowania.

Opublikowano

sprzędź podłączenie wężyków przy N75

Opublikowano

Witam;

Ja również miałem problem z przeładowanie ciśnienia. Jednak dziś z tym sobie poradziłem w następujący sposób - przy odpalonym silniku ściągnąłem przewód z gruszki sterującej sztangom od turbo i okazało się że po tym eksperymencie sztanga niewiele się rusza co oznaczało iż podciśnienie w przewodzie jest zbyt niskie. W związku z powyższym ominąłem zawór egr oraz klapy i podłączyłem podciśnienie bezpośrednio do zaworu sterującego gruszka turbiny. Problem przeładowanie zniknął. Być może to samo jest u Ciebie.

Opublikowano

w trakcie 011BS jak sztanga będzie w górze ściągnij wężyk z gruszki i jeżeli sztanga tak samo wolno opadanie w dól kupuj nową gruszkę, jeżeli wróci szybciej niż na filmiku kupuj nowy N75, pochwal się co za super specjaliści ci kazali turbiny wymieniać bo trzeba będzie na nich uważać:) bo to naciągacze albo specjaliści od siedmiu boleści

Opublikowano
  • Autor
w trakcie 011BS jak sztanga będzie w górze ściągnij wężyk z gruszki i jeżeli sztanga tak samo wolno opadanie w dól kupuj nową gruszkę, jeżeli wróci szybciej niż na filmiku kupuj nowy N75, pochwal się co za super specjaliści ci kazali turbiny wymieniać bo trzeba będzie na nich uważać:) bo to naciągacze albo specjaliści od siedmiu boleści

sprawdzone. gruszka szybko wypluwa sztangę. Kupuje n75.

Opublikowano

sprawdzone. gruszka szybko wypluwa sztangę. Kupuje n75.

I tak podziwiam jak mozna zmienic 3x turbo zamiast zaczac od sprawdzenia sterowania :facepalm: najprosciej podmienic z n18.

Opublikowano
  • Autor

tzn to nie było do końca tak. Zaczęło się od przeładowania w serii, postanowiłem sprzedać tą suszarkę, wrzucić BRD i FMICa. W międzyczasie jedno turbo brało olej, drugie przeładowywało. Doszły problemy z pompą vacum, którą musiałem wymienić. Wkurzony postanowiłem wrzucić seryjne turbo które teraz jest na aucie i przeładowuje.

Czyli znamy na 100% przyczynę przeładowania ? Wadliwy N75 ? Gdy turbo będzie poprawnie i natychmiastowo wyrzucać sztangę, notlauf zniknie ?

Opublikowano

nie zadawaj pytań na wyrost bo tu wróżek nie ma, przed wymianą n75 jeszcze obejrzyj wężyki w okolicy N75 czy się któryś nie zagina, możesz odpalić 011bs obejrzeć czy któryś nie zgina się w trakcie logowania, najpierw się przejedz konkretnie niech się wężyki dobrze zagrzeją, jak nie zagina się żaden kupuj n75, najlepiej nowy

Opublikowano

A z szarpaniem juz sie uporales???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
A z szarpaniem juz sie uporales???

tak. vacum :) dzięki!

---------- Post dopisany 17-06-2013 at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany 07-05-2013 at 22:19 ----------

dla potomnych odwiedzających ten temat:

Winowajcą okazał się wadliwy zaworek N75 :)

Opublikowano

zaczyna się od wężyków później podmiana zaworka , ocena pracy sztangi i na koniec turbina , zazwyczaj wystarcza czyszczenie samej geometrii

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie dzis wywaliło check podczas jazdy jak chciałem podciagnac na obrotach , ogólnie od jakiegos czasu podczas jazdy gdy chciałem pogonic mocniej czasmi odcinało moc a po zgaszeniu i odpaleniu wracało do normy ,ale nie wywalało kontrolki , pewnie tez zapieczone kierownice,i cos jeszcze innego :kwasny: