Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Problem z dużym spalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po kupieniu tego auta chyba osiwieje pali mi oj szok dzis przejechane w trasie 100 km spalila 17 lit fak ze jej cisnelem ile dala rade ale bez jaj milem ja gazowac w piatek ale juz sie rozmyslilem sprzedam to cos i kupie sobie diselka niewiem co moze byc przyczyna takiego spalania vagiem sprawdzana niby wszystko ok sonda nowa swiece nowe filtry nowe w mieszcie spokojniej jezdzie spali nawet 14 he smiech sielnik chodzi ladnie nic nie faluje nic sie nie dusi pomocy co moze byc nie tak z nia???

Opublikowano

17 L w trasie grrr albo coś Ci się kolego pomyliło albo masz coś baaardzo nie tak :) Jak w mieście może Ci spalić mniej niż w trasie?? Ja mam 1.8 w benzynie i mi w mieście spala koło 10 L a jeżdże raczej szybko. W trasie mam spalanie w granicach 8 L Tyle że ja poza filtrami jeszcze nic nie wymienialem. 1.6 z takim spalaniem to albo zainwestuj i doprowadz autko do porządku albo faktycznie pogoń ją jak najszybciej. A tak z ciekawości ile nią jeździsz?

Opublikowano

witam juz po problemie spalil sie bezpiecznik od silnika miej wiecej od przeplywki juz jest w miare ok spalila w powrocie10l ale jej dalem troszeczke po gazie ! :)a w miescie pali prawie 13

Opublikowano

Kurcze jeszcze coś masz nie tak.Dećko więcej niż 10 to moja w mieście pali bez żałowania pedału gazu.

Opublikowano

witam raczej juz wszystko ok a moze podeslal bys mi na priv logi statyczne i dynamiczne twego autka??mialbym jakies porównanie bo tu prawie wszystcy znaja sie tylko na diselkach a my musimy sobie pomagac :)

Opublikowano

wmiana przepływki

Opublikowano

Napisz jeszcze jaką sonde kupiłeś bo jesli jakąś uniwersalną to ona moze być przyczyną podwyzszonego spalania.

Opublikowano

witam sonda boscha dedykowana do tego silnika <logi niby ok

Opublikowano

Witam z tego co się dowiedziałem 1.6 jest silnikiem najlepiej żywotnym w A4 .Trzeba wysoko kręcic żeby było trochę mocy i to powinno zupełnie wystarczyc .No chyba że lubisz poszalec to już inna sprawa .Co do spalania nie przekracza 8l e jeździe mieszanej w mieście spali więcej ale który nie spali? :good:

Opublikowano

Witam.

Mam B6 ale również z silnikiem 1.6 benz.

Dopiero co zacząłem nią jeździc i srednie spalanie wychodzi mi koło 9 literków w cyklu mieszanym, ale na razie jezdze bez oszczedzania pedału gazu (nie ekonomicznie).

Byc moze u mnie spalanie byloby mniejsze gdyby nie opony 225/40/R18.

W Twoim wypadku sadze ze powinno byc w granicach 8-9 L w cyklu mieszanym, czyli po trasie duzo mniej niz 10.

Opublikowano

witam.własnie ale jaka moze byc przyczyna tak wysokiego spalania?/nowe swiece sonda nowa filtry nowe?? zostaje przeplywka!narazie wstawilem w piatek gaz i jestem w trakcie sprawdzania spalania gazu :)

Opublikowano

Witam a moze ktos z was z tym samym silnikiem moze podeslac mi logi z vag statyczne i dynamiczne do porownania?bym byl bardzo wdzieczny![br]Dopisany: 21 Lipiec 2008, 16:12 _________________________________________________

Witam a moze ktos z was z tym samym silnikiem moze podeslac mi logi z vag statyczne i dynamiczne do porownania?bym byl bardzo wdzieczny!czujnik pokazuje mi na vagu ponad 90 stopni tz 92 wiec ???a termostat kiedy powinnien sie otworzyc?bo mi sie wydaje ze dziala tylko na zamknietym obiegu

Opublikowano

Ja zauważyłem dziś inną dziwną sprawe.

Komputer pokazuje mi ile zosało km do tankowania i niby ok, ale dzis wjechałem do garażu i wyswietlał 100km.

Nie gasiłem fury bo chciałem zrobic pare fotek z srodka z podswietlonymi kontrolkami (klima wyłączona).

Zeszło mi sie pare minut (max 4) chce gasic silnik ale patrze ze wyswietla sie juz tylko 70 km !!!

Zgasiłem, odpaliłem raz jeszcze i to samo.

Nieraz tak juz miałem w czasie jazdy ale róznice tłumaczyłem ostrą jazdą i włączoną klima.

Czy ktos wie co to moze byc za przyczyna ?