sasna Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam mam problem tego typu po rozgrzaniu auta w pewnych partiach obrotów zaczyna coś drżec okazuje sie ze to katalizator moje pytanie co zrobic?silnik BFB.
Marc!n Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Jak jesteś pro eco to kup zamiennik lub używkę (długo pewnie nie pochodzą), najlepiej wstaw DP (kawałek solidnej rury o większej średnicy niż pozostała część wydechu) zamiast kata i zafunduj virusa przy okazji usuwając 2 sondę czy co tam masz:decayed:
sasna Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Opublikowano 1 Maja 2013 czyli usuwając katalizator nie bede miał błedów?
Dev Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Napisali Ci juz Przy virusie musza wylaczyc druga sonde w ECU
sasna Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Opublikowano 1 Maja 2013 tylko ja nie chce robic wirusa. chyba jednak nie kumam
Dev Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 Zeby fizycznie usunac kata musisz najpierw wymiksowac druga sonde z ECU Za jednym zamachem zrobisz virusa i bedziesz podwojnie zadowolony.
Marc!n Opublikowano 1 Maja 2013 Opublikowano 1 Maja 2013 tylko ja nie chce robic wirusa. chyba jednak nie kumam Usunięcie drugiej sondy z ecu zazwyczaj trochę kosztuje, dlatego lepiej jest zrobić od razu modyfikację programu i zyskać trochę na mocy - jest to wariant korzystniejszy cenowo. Popytaj w swoich rejonach ile wyłączenie sondy a ile chip. Jakoś nie mogę zrozumieć stwierdzenia "nie chcę robić wirusa":kox:
sasna Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Opublikowano 2 Maja 2013 czy emulator sondy rozwiąże problem po wycieciu katalizatora?
Marc!n Opublikowano 2 Maja 2013 Opublikowano 2 Maja 2013 ja mam tulejkę i póki co się sprawdza choć na jej temat są różne opinie. Docelowo i tak będzie wirus i wyłączenie sondy i SAI w ecu, chyba że wcześniej sam to razgryzę Jeżeli chodzi o emulatory elektroniczne to nie mam na ten temat nic do powiedzenia:decayed:
sasna Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Opublikowano 2 Maja 2013 ok teraz już wiem nie długo zabieram się za wycięcie .dzięki za info.
sasna Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Opublikowano 3 Maja 2013 po rozgrzaniu silnika zaczyna drżec katalizator i to mnie strasznie wkurza
Sylwo Opublikowano 4 Czerwca 2013 Opublikowano 4 Czerwca 2013 ja wyciąłem kata, wstawiłem DP i po 3 dniach check. musze podzwonić własnie za wirusem i wyłączeniem sondy. zna ktoś magika w łódzkim lub okolice Częstochowy?
Rekomendowane odpowiedzi