mkris Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 Witam, Zauwarzylem, ze mam prawa przednia opone zebrana od wewnatrz na dlugosci 30-40cm. Ma ktos pojecie co moze byc przyczyna tego?
Fido Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Opony od nowości masz ? Czy auto dopiero kupione na tych gumach. Bo jeśli opony założyłeś nówki to szukałbym przyczyny w prawym zawieszeniu. Dobry warsztat znajdzie przyczynę. Letnią gumę też tak ścięło ?
mkris Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Opublikowano 6 Maja 2013 opony kupilem razem z samochodem. trzecia zime jezdzilem na nich i nigdy tego nie widzialem.... ciezko mi powiedziec czy tak bylo zawsze. letnie sa OK. zawieszenie...ok ale czemu tylko na takim odcinku a nie na calej dlugosci opony?
Fido Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Masz na myśli chyba obwód opony. Czyli zużycie miejscowe. Może świadczyć o uszkodzeniu osnowy w tym miejscu (delikatne odkształcenie profilu opony). Jak nie bije to jeździj. A jak masz kasę to wymień.
novwy Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 dokładnie tak jak kolega wyżej pisze uszkodzenie wewnętrzne opony, skoro z zawiechą wszystko ok, widziałem już tak wytartą oponę właśnie z uszkodzeniem wewnętrznym wychodzi taki mini bula i dlatego tylko na pewnym odcinku opona jest wytarta, ale dziwnie że nic nie czułeś że znosi czy bije kierownicą?
Rekomendowane odpowiedzi