Mario82A4 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Ale jak przesunąć flansze,góra czy dół??? Chodzi o to że kolektor jest inaczej wyprofilowany niż AFN i wylot kolektora awx jest bardziej odsunięty od bloku i dlatego kolektor awx nie jest idealnie w osi z rurą dolotu , różnica jest ok 2 cm . Jedynym rozwiązaniem jest przesunięcie rury .
zib0l Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Mario dobrze mowi, kolego wesz82 wystarczy obejrzec wczesniejsze strony watku i masz moja fote po wlozeniu samego kolektora bez przesuniecia dolotu
wesz82 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Mario dobrze mowi, kolego wesz82 wystarczy obejrzec wczesniejsze strony watku i masz moja fote po wlozeniu samego kolektora bez przesuniecia dolotu Fakt dopiero teraz zobaczyłem. Widzę ze trzeba dać rurkę z flanszy możliwie najbliżej ścianki od wew strony kolektora.Tylko że jak patrze na dorobioną flanszę tą z alle to widze że otwór z niej jest mniej wiecej na środku. ---------- Post dopisany at 15:37 ---------- Poprzedni post napisany at 15:35 ---------- Acha kumam po prostu przestawialiście dolot a nie rurkę w flanszy:decayed: Tylko teraz muszę odciąć jedną śrubę z przepustnicy EGR bo ktoś kto mi sprzedawał to odkręcił 2 a trzecią okręcił
zib0l Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 dobra wiadomosc dostalem na emaila:wink: :jest mozliwosc skrucenia mojej flanszy ze 100mm na 50mm zakonczona wybrzuszeniem aby sie nic nie zsunelo, tak wiec odesle swoja na korekte chyba:wink: Jak ktos jest na kupnie, dogadajscie sie z kolesiem aby wam zrobil na 50mm dlugosc...
Mario82A4 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 dobra wiadomosc dostalem na emaila:wink: :jest mozliwosc skrucenia mojej flanszy ze 100mm na 50mm zakonczona wybrzuszeniem aby sie nic nie zsunelo, tak wiec odesle swoja na korekte chyba:wink:Jak ktos jest na kupnie, dogadajscie sie z kolesiem aby wam zrobil na 50mm dlugosc... Ile ty dałeś za tę redukcję ?? Możesz zmierzyć ile ma po zewnątrz i wewnątrz ta rura od tej flanszy ??
wesz82 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Tak kiedyś za 60zł plus kw było a teraz to lipa drogie jest:kwasny:
CZIKITA Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Opublikowano 2 Marca 2014 Chyba szpiegują nasze wątki skubańce i podnoszą ceny jak się zainteresowanie robi
wesz82 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Jak rozbiorę ten pierdzielony kolektor to zrobię szablon i gość za flaszkę mi to ogarnie:decayed:
CZIKITA Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Opublikowano 2 Marca 2014 He po 2 to fakt ciężko by się spawało
wesz82 Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 Caman o to że koleś robi to pod kamerami i wiecej niestety ni da rady.
CZIKITA Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Opublikowano 2 Marca 2014 A to inna sprawa swoją drogą nie ma dużo roboty kawałek blachy grubej i rurkę 2 razy obstawać i ewentualnie antykorozyjką przelecieć
zib0l Opublikowano 2 Marca 2014 Opublikowano 2 Marca 2014 dobra wiadomosc dostalem na emaila:wink: :jest mozliwosc skrucenia mojej flanszy ze 100mm na 50mm zakonczona wybrzuszeniem aby sie nic nie zsunelo, tak wiec odesle swoja na korekte chyba:wink:Jak ktos jest na kupnie, dogadajscie sie z kolesiem aby wam zrobil na 50mm dlugosc... Ile ty dałeś za tę redukcję ?? Możesz zmierzyć ile ma po zewnątrz i wewnątrz ta rura od tej flanszy ?? Ja bralem z tej aukcji: 92 ZAŚLEPKA ZAMIENNIK FLANSZA EGR 1.9 TDI AWX (3941593385) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Nie pomierze ci bo juz zamontowana, a guma siedzi ciasno ze hej, solidnie wykonana z oringiem...
CZIKITA Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Opublikowano 3 Marca 2014 Jak wrażenia z kolektora inaczej chodzi silnik coś się zmieniło lepiej wstaje ? ?
Rekomendowane odpowiedzi