Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak Zaślepić EGR w 1.9 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z flanszą to wiem.jestem w trakcie budowy :wink: ale co z tego wyjdzie to zobaczymy:grin: to mówisz że metr wystarczy? to spoko. zaraz się zamówi. a masz może jakiś schemat jak ominąć N18? bo coś czytałem że można tak zrobić gdy się wyrzuca całkowicie EGR

Opublikowano

Hm w sumie u mnie nie są luźno przewody weź półtora metra lepiej mieć mały zapasy niż żeby brakło ja mam pospinane opaskami zaciskowymi i jak naj kr-utrze przewody żeby jak najlepsze ciśnienie w nich było.

Co do ominięcia tego zaworu to nie wiem nic bo tego nie robiłem musisz poszukać na forum :hi:

Opublikowano

ok. dzięki za cenne informacje:good:

Opublikowano

Mam nadzieję ze coś pomogłem jak wspawasz flanszę to się nam utaj nią pochwal dla potomnych :hi:

Opublikowano

jasne. o ile będzie się czym chwalić :wink::grin: jak będzie ogarnięte wszystko to na pewno wrzucę jakieś fotki

Opublikowano

To ok jak będziesz miał jakieś szablony schematy jak wyciąć i spawać flanszę to też wrzucaj śmiało

Opublikowano
świetny opis :good: mam jeszcze pytanie.jak wymieniałeś te wężyki podciśnienia to jakich użyłeś 4mm czy 5mm i ile metrów potrzeba?

Kupilem 2metry 3mm i 1metr 4mm zeby ciasno wchodzilo, a nawet byloby chyba lepiej 2mm i 3mm i wcisnac by ciasno siedzialo, jak to sztomel pisal:wink:

Opublikowano

Sporo ci tego wlazło ale fakt im ciaśniej tym lepiej

Opublikowano
Sporo ci tego wlazło ale fakt im ciaśniej tym lepiej

Zostalo mi przewodow, z racji ze sprzedaja tylko na metry to wole wiecej niz znow bulic za kw:wink:

Opublikowano
świetny opis :good: mam jeszcze pytanie.jak wymieniałeś te wężyki podciśnienia to jakich użyłeś 4mm czy 5mm i ile metrów potrzeba?

Kupilem 2metry 3mm i 1metr 4mm zeby ciasno wchodzilo, a nawet byloby chyba lepiej 2mm i 3mm i wcisnac by ciasno siedzialo, jak to sztomel pisal:wink:

takie buty. no ja już zamówiłem 2 metry 4mm. najwyżej założę opaski na końce żeby jeszcze to bardziej ścisnąć.a może Ty wiesz jak zrobić żeby ominąć N18?

Opublikowano

A to mi docinali co do centa kiedyś ale fakt lepiej kupić za dużo niż za mało :hi:

Opublikowano

takie buty. no ja już zamówiłem 2 metry 4mm. najwyżej założę opaski na końce żeby jeszcze to bardziej ścisnąć.a może Ty wiesz jak zrobić żeby ominąć N18?

Nie musisz sie martwic ze spadna wezyki, ori maja 5,3mm, a co do ominiecia n18 hgdzis na forum widzialem z fotkami...

Opublikowano

no to spoko :wink: a N18 zostawię w spokoju. śrubkę wkręcę w wężyk i tak to zostawię. nie będę kombinować bo jeszcze narobię sobie jakieś jaja.

Opublikowano

Noi git:wink: po co kombinowac

Opublikowano

No niezłe foty , i wreszcie ktoś dobrze określił długość tej flanszy , jaka jest różnica w osi flansza - dolot ?? Różnica jest tylko w poziomie czy w pionie też ?? Z tego co widzę na focie to kolektor ucieka troche w lewo

Opublikowano

Przerabiasz mocowanie śruby i rura wychodzi na wprost

Opublikowano
Przerabiasz mocowanie śruby i rura wychodzi na wprost
No wiem ale można tak wrobić flansze żeby nie trzeba było nic przerabiać , tak na oko to z 20 mm różnicy w poziomie , a w pionie ??
Opublikowano

Tu jest raczej różnica lewo prawo jeśli chodzi o tę rurę czarną plastikową

Opublikowano

No kolektor AWX jest bardziej odsunięty od bloku silnika , tak ok 2cm

Opublikowano

No dokładnie to nie oto ci chodzi ?