tomas2012 Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Witam mam problem z paląca się kontrolką AirBaga, po sprawdzeniu VCDS co je grane ukazał mi się poniższy błąd który próbowałem skasować ale powraca na nowo 01738 - Crash Sensor for Front Airbag; Drivers Side (G283) 012 - Electrical Fault in Circuit - MIL ON sprawdzałem wtyczke przy czujniku uderzeniowym ale wszystko z nia jest ok zamieniłem prawy z lewym czujnik i okazuje się że oba są sprawne. proszę o info co mógłbym jeszcze sprawdzić, przydało by sie info gdzie jest drugi koniec przewodu który jest podłaczony do tego czujnik to sprawdziłbym czy jest cały przwód za pomocą multimetra. Za pomoc bardzo dziękuje.
lezy1 Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 Błędy mówią tyle może któryś z doświadczonych kolegów sięwypowie : 01738 - Crash Sensor for Front Airbag; Drivers Side (G283) Possible Symptoms Airbag Light is on MIL is on Possible Causes Wiring and/or connections faulty G283 is faulty Possible Solutions Check wiring and connections for G283 If connections are ok, change passenger side crash sensor (G284) with drivers side sensor (G283). If the fault change also, you found a faulty sensor. Replace it If changing G283 with G284 does not change the fault, then check wiring between G283 and Airbag Control Unit Special Notes When found in the NAR (North American Region) New Beetle and New Beetle Convertible models see if the R6 / 69H1 Safety Recall was completed. The TSB involves replacing both crash sensors (G284 & G283) when the old / early production sensors are instated. 00120 - Outside Warning Light/Door Exit Light Driver Side: Electrical Fault in Circuit Possible Symptoms Malfunction Indicator Light (MIL) ON Possible Causes Fuse(s) faulty Wiring and/or Connector(s) from/to Outside Warning Light/Door Exit Light Driver Side faulty Outside Warning Light/Door Exit Light Driver Side faulty Possible Solutions Check Fuse(s) Check Wiring and/or Connector(s) from/to Outside Warning Light/Door Exit Light Driver Side Check/Replace Outside Warning Light/Door Exit Light Driver Side Perform Output Test
tomas2012 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Opublikowano 11 Maja 2013 dzięki kolego za chęć pomocy ale to co napisałes już wiem
Bart-S Opublikowano 13 Maja 2013 Opublikowano 13 Maja 2013 dzięki kolego za chęć pomocy ale to co napisałes już wiem Crash datę wywala zwykle gdy auto gdzieś przywali - uszkodzony sterownik airbag albo marker crash daty do usunięcia. Dobry elektryk usunie Ci ten problem.
Czikmajster Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 Problem rozwiązany ? Mam to samo i nie wiem gdzie szukać problemu
Rekomendowane odpowiedzi