Skocz do zawartości
IGNOROWANY

obniżenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem używkę, a jeżdże na nim od miesiąca :decayed:

Opublikowano

A u mnie siedzi H&R i nic sie nie dzieje wole dopłacić i kupić gwint taki że po roku sie nie wysra

Opublikowano
Kupiłem używkę, a jeżdże na nim od miesiąca :decayed:
Ile opuściłeś auto ? JAk na razie wydaje sie być komfortowy
Opublikowano

Właściwie to nie mierzyłem nawet. Jest około 61 może 62? Nie mam pojecia. Jeśli na gwincie może być komfortowo to tym byłem miło zaskoczony jesli chodzi o dziury itp.

Opublikowano
Właściwie to nie mierzyłem nawet. Jest około 61 może 62? Nie mam pojecia. Jeśli na gwincie może być komfortowo to tym byłem miło zaskoczony jesli chodzi o dziury itp.
Jakie wcześniej miałeś zawieszenie ? 1BA czy 1BE ? U mnie na 18" kole nie ma tragedii i jest ok
Opublikowano

Miałem -40 kit założony. Teraz jest niżej o jakieś 3 cm około. Musiałbym pomierzyć.

Opublikowano

A odnośnie Quattro to różnią sie czymś sprężyny czy można z ośki spokojnie stosować?

Opublikowano
A odnośnie Quattro to różnią sie czymś sprężyny czy można z ośki spokojnie stosować?

W B5 tył jest całkiem inny :wink:

Opublikowano

A coś więcej szczegułów?:wink:

Opublikowano

W ośce masz belkę a w q wielowahacz, sprężyna w q ma mniejszą średnicę, inną budowę i jest o wiele krótsza :wink:

Opublikowano

Witam kolegów.

Podepnę się pod temat ponieważ też będę kombinował coś z zawieszenie lecz nie wiem jakie mam :/

Czy BA czy BE. Jak to sprawdzić?? I jeszcze jak by mógł ktoś dla przykładu podać ile cm ma prześwit od rantu nadkola do gleby na seryjnym będę bardzo wdzięczny.

Jutro zmierzę swój prześwit , obecnie jest na alusach 16/205/55.

Opublikowano

Wklej zdjęcie z boku auta :decayed:

W bagażniku masz wlepkę i powinno pisać :wink:

Opublikowano

To co tam piszą na wlepce, a to co jest na samochodzie założone to mogą być 2 różne światy :decayed:

Tak jak kolega mówi, wklej zdjęcie to Ci powiemy jakie masz zawieszenie.

Opublikowano

Ok jutro zrobię i wrzucę , ponieważ obecnie żadnego nie mam by był widoczny prześwit.

Opublikowano

Wydaje mi się że jak dobrze pamiętam to koło 67-69cm to 1BA

Opublikowano

1BA ma ok 68-69 cm , 1BE -2cm

Opublikowano

Sprawdziłem w bagażniku na wlepce pisze 1ba. Od rantu do gleby jest 70cm. Także na 18 będzie koza że masakra. Chociaż różnica to tylko 2cm większe koło odliczając wysokość opon. (16/55 , 18/40). Więc raczej wrzucę 17stki. Bo gwint to nie prędko. Zdj coś nie mogę dodać z telefonu.

Opublikowano

Na 18 to nawet 1BE wygląda jak wóz drabiniasty , szukaj 18 w 17 szkoda sie bawić

Opublikowano

Ale jak kupie 18 to będzie koza. A nwm kiedy gwint zrobie... pod koniec roku myślę

Opublikowano

bież 18 , może w między czasie trafi sie jakiś kit albo gwint w dobrych pieniądzach i będzie git