Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Sprzęgło łapie wysoko. Kwalifikuje sie do wymiany ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem niedawno a4. Mam taki problem, że sprzęgło w nim łapie bardzo wysoko, czytałem na forum, że w b5 tak ponoć jest. Dodam, że sprzęgło się nie ślizga, biegi wskakują płynnie. W związku z tym mam pytanie czy powinienem je wymienić czy może jest to normalne w tych autkach? W sierpniu wybieram się do Norwegii tym samochodem i nie chciałbym mieć po drodze żadnych przygód. Jakie są wasze opinie? Wymieniać czy mogę spokojnie lecieć do tej Norwegii? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

...podjedź do jakiegoś zaufanego lub polecanego ,serwisu czy mechanika i daj mu zobaczeć niech się przejedzie i będziesz wiedział -może to tylko Twoje odczucia. po co odrazu wymieniać,

Opublikowano
  • Autor

...podjedź do jakiegoś zaufanego lub polecanego ,serwisu czy mechanika i daj mu zobaczeć niech się przejedzie i będziesz wiedział -może to tylko Twoje odczucia. po co odrazu wymieniać,

No tak tylko, że już we wcześniejszym poście pytałem ludzi z Trójmiasta o takiego mechanika to nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, a sam takiego nie znam niestety.

Opublikowano

niczym sie nie martw ten "typ" tak ma :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Aha czyli sugerujesz, że normalne jest to, że sprzęgło łapie wysoko i mogę spokojnie jechać w daleką trasę? :naughty:

Opublikowano

Aha czyli sugerujesz, że normalne jest to, że sprzęgło łapie wysoko i mogę spokojnie jechać w daleką trasę? :naughty:

oczywiscie.Jeżeli nic zlego sie nie dzieje to nie widze przeszkód :wink4:

Opublikowano

Zależy jak wysoko :wink4: ja wymieniałem jak łapało mi z ostatniego centymetra, jeszcze się nie ślizgało, ale rzeczywiście należało już wymienić. Niedawno jeden z kolegów pisał o sprzęgle, nie wiedział czy wymieniać, brało mu wysoko, nie ślizgało się.. ..nie dojechał do domu :confused4:

U mnie po wymianie też bierze wysoko, nie tak jak wcześniej :) Ale nie z samego dołu.. powiedzmy od połowy..

ja bym poszukał kogoś kto tam zajrzy przed tak długą trasą - dla swojego spokoju..

Opublikowano

u mnie też bierze z ostatniego centymetra, nie ślizga się i właściwie nie wiem jakie mogą być objawy skłaniające mnie do myśleniu o wymianie sprzęgła ? :gwizdanie:

Opublikowano

No tak tylko, że już we wcześniejszym poście pytałem ludzi z Trójmiasta o takiego mechanika to nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, a sam takiego nie znam niestety.

ileż razy trzeba pisać to, co jest napisane w dziale 'polecane zakłady'

masz problem z autem i nie zajrzałeś nawet tam ?

no, to teraz już wiesz :guma:

Opublikowano

rusz ze strzałem ze sprzęgła. jeżeli będzie się ślizgać (obroty pójdą na czerwone pole a auto będzie przyspieszało bardzo powoli) to właśnie wykończyłeś sprzęgło i musisz je wymienić :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie już od 8 lat łapie tak wysoko poprostu się do tego przyzwyczaiłem, chyba jednak ten typ tak ma :>

Opublikowano

u mnie też łapie wysoko ale sie nie ślizga ale ostatnio mam problemy z wrzuceniem 1 i 5 biegu z tego co wyczytałem to chyba czas nadszedł na wymianę, już leży tylko nie mogę sie jakoś zebrać

Opublikowano

ileż razy trzeba pisać to, co jest napisane w dziale 'polecane zakłady'

masz problem z autem i nie zajrzałeś nawet tam ?

no, to teraz już wiesz :guma:

albo na spot wpadnie :),to sie dowie wszystkiego :gwizdanie: