grzes791 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 witam panowie mam problem a zarazem pytanko czy rozwalające się łożysko na przedniej osi można poznać tylko po tym że buczy czy wyje ???? bo problem mam taki że u mnie nie buczy ani nie wyje a dźwięk jest taki jak by właśnie coś w łożysku tarło, chrobotało tylko właśnie nie wiem czy to łożysko czy szukam nie tu gdzie trzeba z góry dzięki za podpowiedzi pozdrawiam
rocco26l Opublikowano 22 Czerwca 2013 Opublikowano 22 Czerwca 2013 łożysko najprościej sprawdza się jeźdżąc całą drogą slalomem i jak masz do wymiany to powinno w pewnych momentach huczeć. Poproś kogoś żeby Ci to sprawdził ktoś kto ma jakieś pojęcie na ten temat.
mikolaj85 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Podepne sie pod temat , w B7 3.0 tdi łożysko jest oddzielnie czy razem z piastą ? Którego producenta wybrac, które najlepsze ?
Dev Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 jest z piastą, przykrecone do zwrotnicy kup FAG-a
Lukaszxxx Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Fag skf spidan, A i Panowie obalam zasade ze jak jedziemy i lekko skręcamy w lewo i huczy to znaczy ze łożysko z prawej strony.. NIE PRAWDA!! kumpel ostatnio tak miał i pewno twierdzilismy ze to z prawej wiec wymienil a tu dalej huczy wiec pojechal do centrum napraw zawieszeń, rozpedzali po kolei kola i okazało się ze sypło się prawe..
Dev Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 wystarczy podniesc auto i pokrecici kołem
Lukaszxxx Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nie zawsze słychac, u tego kumpla tez zesmy tak próbowali...
mlodziak22 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 u mnie było tak , przy skręcie w lewo buczało bardziej niż z kołami w prawo wymieniłem lewe lożysko, a się okazało prawe, na podnośniku była totalna cisza
Lukaszxxx Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Tak właśnie bywa, Najlepiej to podjechac do kolesi co wyważają koła na aucie i wtedy słychac perfekcyjnie która strona..
Rekomendowane odpowiedzi