marcelinho Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 czy ktoś może coś ciekawego powiedzieć na ten temat zanim się gdzieś wybiorę do "mądrych"?myślałem że jest do czyszczenia ale wieczorem się obudziła ładnie przykopciła a w dzień nawet dymka nie puści.aha .a zaznaczam że jeżdże bez klimy bo jest nie nabita.strach mnie ogarnia co jak już będzie się załączać.
TyBucu Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 Masz coolera na wykończeniu najprawdopodobniej.
kamilb5 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 W gorące dni to jest normalne że auto jest słabsze,bo jest mało tlenu w powietrzu i powietrze jest bardzo rzadkie jeśli można to tak określić a seryjny IC nie wyrabia więc dlatego montuje się większy IC żeby więcej zimnego powietrza trafiało do kolektora ssącego a co za tym idzie:zimniejsze powietrze=wieksza moc więc się nie martw.
marcelinho Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Opublikowano 17 Maja 2013 no ok ale mnie to przejmuje bo nie wyobrażam sobie w ciągu dnia jeździć sdi a w nocy tdi .cooler był zmieniany dwa lata temu na zamiennik z all.jak można inaczej potwierdzić że to dobra diagnoza?
kamilb5 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 marcelinho ale co tu chcesz potwierdzać? praw fizyki nikt nie oszuka,weź pomyśl logicznie a wtedy sam sobie odpowiesz na pytanie.
zizel Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 nie jest mozliwe zeby zauwazyc szcegolna roznice w mocy w zimny a upalny dzien, chyba ze na hamowni
Mario82A4 Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 Ale to fakt że w lato podczas upałów auta sie słabiej sie zbierają i nic na to sie nie poradzi , można jeszcze zaślepić EGR żeby gorące spaliny nie dostawały sie do silnika i założyć FMIC . Co do klimy to przy ostrzejszym starcie to i tak sama sie wyłącza , żeby nie obciążać silnika
marcelinho Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Opublikowano 20 Maja 2013 problemem okazał się zasyfiony przeplywomierz.lata Niunia jak dzika
Rekomendowane odpowiedzi