soczek721 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 Witam Zostawiłem zonie moje auto na 3 tyg bo wyjechałem na poligon Przyjechała po mnie ostatnio i siadłem z tyłu z synem i usłyszałem dziwny dźwięk taki metaliczny z lewego tylnego kola Wysiadłem z auta złapałem za rylingi na dachu i zacząłem ruszać auto na boki i właśnie było słychać taki metaliczny dźwięk (skrzypienie) i tak samo jest kiedy jadę bardzo powoli i zaczynam hamować Co może być przyczyna ?
fireman82 Opublikowano 18 Maja 2013 Opublikowano 18 Maja 2013 soczek721 napisał(a): Witam Zostawiłem zonie moje auto na 3 tyg bo wyjechałem na poligon Przyjechała po mnie ostatnio i siadłem z tyłu z synem i usłyszałem dziwny dźwięk taki metaliczny z lewego tylnego kola Wysiadłem z auta złapałem za rylingi na dachu i zacząłem ruszać auto na boki i właśnie było słychać taki metaliczny dźwięk (skrzypienie) i tak samo jest kiedy jadę bardzo powoli i zaczynam hamować Co może być przyczyna ? Sprawdź tuleję metalowo-gumową, łożysko.
Dejzor Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 U mnie skrzypiał amor, jak sie wylał, takie zgrzypienie jak stara sprężyna w wersalce ;D
bediks Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 zaciagnij reczny wyjdz z auta i bujaj pozniej pusc reczny znów wysiadz i pobujaj u mnie takie skrzpienie metaliczne powoduja tylne hamulce , czytalem ze niektórzy tez tak maja, dzialo sie to i dzieje i na starych tarczach i klockach jak i na nowych, jak mi blokowaly sie tylne hamulce to podczas jazdy tez to slyszalem podczas zakretów zobacz czy sie nie pala porzypadkiem tylne heble
soczek721 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Opublikowano 21 Maja 2013 mi wlasnie wydaje sie ze to hamulec ale nie moge tego spr bo jestem na poligonie Jesli faktycznie to hamulce to co mam zrobic by tak sie nie dzialo ?
bediks Opublikowano 21 Maja 2013 Opublikowano 21 Maja 2013 zalezy co sie z nimi tam dzieje, jaki jest powód ze sie zaciskaja i nie odbijaja
soczek721 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Opublikowano 21 Maja 2013 ale z tylu sa tarczo-bebny wiec to wina bebnow czy szczek na tarczach ?
Rekomendowane odpowiedzi