karol2984 Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Witam, jak powinna wyglądać kolejność podłączenia listwy lpg do wtrysków pb? Z tego co teraz widzę na listwie LPG są znaki ABCD i kolejno idą do cylindrów 1 3 2 4, czy to jest dobra kolejność? Dołączam fotkę, może będzie coś widać.
darko Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 z reguły podłącza się tak jak idą wtryski pb od strony rozrządu 1234 lub ABCD
Gość cwiara Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Wszystko jest zalezne od tego jak zostaly rozlaczone wtryskiwacze benzynowe. Niektorzy gazownicy rozlaczaja od str rozrzadu a niektorzy od drugiej.
edekxp Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 Czasem lepiej skrzyżować weżyki od wtrysków lpg i wtedy kolejność abcd się nie bedzie zgadzać oczywiście wtyczki elektryczne odpowiednio zamienione. Co właściwie ci przeszkadza czy coś źle działa Tapatalk
karol2984 Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Opublikowano 19 Maja 2013 Od kiedy mam tą nową listwę to mam problemy, aktualnie szarpie, nie ciągle i nie zwróciłem uwagi od czego to zależy oprucz tego że przy przyspieszaniu tylko, na pb wszystko jest ok i gaz był ustawiany i tak pomyślałem że może majstry pomylili kolejność.
ddeexx Opublikowano 19 Maja 2013 Opublikowano 19 Maja 2013 U mnie idą 1234 od strony rozrządu (przodu auta) ale z ciekawości podpiąłem odwrotnie i też odpaliła tylko ciut inaczej chodziła. Możesz na próbę sprawdzić odwrotnie. Ps. Mam tę samą listwę.
edekxp Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Masz staga? Można łatwo sprawdzić komputerem ale potrzeba interfejs lpg Tapatalk
Magicbattle Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 podjedz do gazoli co Ci to robilli i niech ogarniaja przeciez za to zaplaciles wiec niech poprawia
edekxp Opublikowano 20 Maja 2013 Opublikowano 20 Maja 2013 Może listwa dobrze podłączona, wcześniej miałeś inną? Trzeba zrobić autokalibrację
karol2984 Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Opublikowano 20 Maja 2013 wcześniej byla zielona elipigazu ale na luzie telepało mocno i została wymieniona na tą, auto kalibracja była robiona jak i ustawianie podczas jazdy
Rekomendowane odpowiedzi