Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przegląd samochodu z instalacją LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie. Jakie dokumenty powinienem przedstawić przy przeglądzie samochodu z instalacją LPG? Instalacje mam już dwa lata i pierwszy przegląd za mną, jednak wcześniej dowiedziałem się że czegoś tam nie mam jednak gostek poszedł mi na rękę i podbił.

Wiem że powinienem posiadać:

- dowód rejestracyjny pojazdu,

- świadectwo legalizacji zbiornika gazowego,

- świadectwo legalizacji sposobu montażu instalacji gazowej (dotyczy pojazdów gdzie instalacja była montowana po 20.04.2001).

Do tego gostek kazał mi jeszcze przedstawić dokument stwierdzający że zawór odbija i jest ok. Jak się zapytałem kto może mi wystawić taki dokument otrzymałem informację, że na każdej stacji LPG mi go wystawią. Jednak na żadnej nie chcą tego zrobić a w odpowiedzi otrzymuję że nie są do tego upoważnieni - co jest logiczne.

Wydaję mi się, że gostek coś wymyśla ale może się mylę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Eeeee, jedź na inną stację...

"Kolega kolegi kuzyna sąsiadki kolegi" ma instalację nawet nie wbitą w dowód rejestracyjny i diagnosta ma to w d**** :decayed:

Opublikowano

wystarczy dowód rejestracyjny + świadectwo legalizacji zbiornika gazowego (ważnośc butli) nic wiecej nie potrzeba

Opublikowano
  • Autor

to jak mam przetłumaczyć mu na przeglądzie? jest na to jakiś zapis? wydrukuje i rzuce mu tym w twarz ;)

Opublikowano

Jedź do innego i po problemie

Opublikowano

edekx napisał co Ci potrzebne nic więcej,no i trochę gotówki do zapłacenia za przegląd:wink:

zapytaj się diagnosty czy czasem jemu nie odbija

a jeszcze potrzebne będzie nr.kołnierzyka i nr.buta:grin:

Opublikowano

Kilka lat temu żądali ode mnie takiego świstka,tzn dawali gotowy świstek do podbicia przez stację,gdzie tankują LPG,że zawór odbija.Od kilku lat nie żądają.

Opublikowano
  • Autor

Ok dziękuję koledzy za dobre słowo ;) Pojadę i powiem mu jak sprawa wygląda. Mam nadzieję, że nie będzie uparty jak osioł..

Opublikowano

jak będzie nadal przy swoim to ładnie podziękuj i jedź do innego,

dowód rej. atest na zbiornik i to wszystko co potrzebne diagnoście a jeżeli jedziesz już drugi raz do normalnego diagnosty to wystarczy sam dowód bo resztę ma w kompie

Opublikowano

Mialem auto z gazem i pierwsze slysze o takim czyms, olej ich i jedz na inna stacje, to oni traca :)