largovinch Opublikowano 29 Maja 2013 Opublikowano 29 Maja 2013 Witam, dziś przy zmianie oleju i filtra zauważyłem że mam wyciek z nad filtra jest to jakiś czujnik przykryty kondonem, czy to czujnik oleju? Jest jak by pęknięty i z pod niego cieknie. Kolor czujnika to czarny, tak mi mówił mechanik. Proszę o jakiś numer seryjny czy coś. Pozdrawiam
kamilpsk Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Mi tez tam ciekło na poczatku pomalu pozniej skonczyło sie na wylaniu prawie całego oleju dobrze ze silnika nie zatarłem. Koszt jak i wymiana tego czujnika groszowy wiec lepiej zrobic to wczesniej bo wiecjej za olej zapłacisz niz za sam czujnik
Śliwek Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 a mechanik nie wiedział co to za czujnik? podejrzewam ze cisnienia oleju bo innego w adr chyba nie ma ktory mialby stycznosc z oliwa poza tym w glowicy od napinacza lancucha rozrzadu. idziesz do sklepu mowisz co chcesz placisz i heja
ja74687 Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 nie musisz całego czujnika wymieniać można samą uszczelkę miedzianą ja u siebie wymieniłem i jest ok a uszczelka to grosze kosztuje
kamilpsk Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 nie musisz całego czujnika wymieniać można samą uszczelkę miedzianą ja u siebie wymieniłem i jest ok a uszczelka to grosze kosztuje Tak samo jak caly czujnik
ja74687 Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 możliwe nie wiem dokładnie ile czujnik kosztuje ale jak mówicie że nie jest strasznie drogi to wymiana na pewno nie zaszkodzi
Śliwek Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 jesli nie wymieniamy na jakiegos badziewnego chinola
Dev Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Jestes pewien ze to spod czujnika ? A nie z nad chlodnicy oleju ?
Śliwek Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 tez nie chce mi sie wierzyc w czujnik oleju. podkladka jesli jest tam miedziana to sama z siebie tez sie nie rozszczelnika. faktycznie obstawialbym oring pod chlodniczka
ja74687 Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 najlepiej wymień i to i to koszt uszczelki pod czujnik to ok 50 gr a koszt oring-u pod chłodniczkę oleju to ok 15 zł i będziesz miał spokój
Marko42 Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 najlepiej wymień i to i to koszt uszczelki pod czujnik to ok 50 gr a koszt oring-u pod chłodniczkę oleju to ok 15 zł i będziesz miał spokój trochę zabawy z tym oringem jest ale spoko da się opanować u mnie też poszedł wymiana około godzinki może trochę dłużej ale spokój,sucho i zadowolenie bezcenne :banan:
eu4yaon Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 mi też kiedyś zdupczył prawie cały olej przez ten czujnik. Wymieniłem na nowy i git
largovinch Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Opublikowano 31 Maja 2013 Moj szpec mowil ze leci z pod czujnika, oring kupilem za 14 zl org i tez chcialem wymienic ale mowil ze nie trzeba bo niby jest ok Czyli co wymienic ten czujnik? Jakiej firmy polecacie, domyslam sie ze trzeba przy tym olej zlac? Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
largovinch Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2013 Czujnik wymieniony, podobno rozszczelniła się w nim ta zalana guma (jeszcze Made in Germany). Z oringu w chłodniczce szusza, więc nie ruszałem nic. Zobaczymy co czas pokaże.
Dev Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 mogłeś profilaktycznie wymienic, przy mrozie pusci
Rekomendowane odpowiedzi