bava Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Czesc, ostatnio wymienilem tarcze i klocki na przodzie (Ferodo) i od tego czasu mam problem z hamulcami, pedal hamulca sporadycznie wpada i hamuje dopiero przy podlodze, po puszczeniu i ponownym wcisnieciu jest juz normalnie, czyli hamuje juz od samej gory. Dzieje sie tak co drugie/trzecie hamowanie i nie wystepuje na postoju. W czym moze byc problem? Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
bava Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Opublikowano 30 Maja 2013 Odpowietrzane dwukrotnie. Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
freezblock Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Też mam podobnie (zmieniałem przód i tył klocki i tarcze) odpowietrzane dwukrotnie i przy pierwszym wciśnięciu pedał łapie wpada i łapie na dole, przy drugim wciśnięciu i kolejnym jest juz normalnie. Hamulce muszą sie dotrzeć i w innym pości napisali mi że po około 1000km będzie juz normalnie więc zobaczymy.
bava Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Opublikowano 30 Maja 2013 Niechcialbym do tego czasu wkleic sie komus w bagaznik :-) Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
Dev Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Poczekaj az sie dotrą. Sprawdziles przewody elastyczne ?
bava Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Opublikowano 30 Maja 2013 Przewody są nieco spękane i chyba je też wymienię, jaki to może być koszt? Mam na myśli same przewody na przód i tył ?
bediks Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 kiedy jak wymienilem plyn tarcze klocki przod tyl to mimo odpowietrzenia pedal wpadal, mowili i pisali mi ze przez kilkaset kilometrow musi sie dotzrec , a on po 1000 km tak samo wpadal pojechalem w trase i kilkukrotnie dochamowalem np z 160 do 100, z 140 do 80 , i tak zanizalem az do zera , i jak reka odjal, po jednej trasie:decayed: nie wiem czy dobrze to robilem ale pomoglo elegancko ;-)
freezblock Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 A u mnie pomogło kolejne odpowietrzanie, koła z przodu odpowietrzalismy po 10 razy, i nie ma co sugerować sie po 2-3 pompowaniach że bąbli niema, a jak pedał bedzie wpadał to trzeba odpowietrzac dalej, tak jak u mnie raz drugi trzeci bąbli nie ma a za czwartym piatym razem już były. Odczekaliśmy 2 godziny niech sie wszystko na spokojnie ogarnie i znowu kolejna seria odpowietrzania i 2-3 pompowania nie ma powietrza a nastepne 2 3 pompowania znowu bable i kolejne 2 3 pompowania już czysto. Hamowanie jest już naprawdę ok, ale powtórzymy jeszcze odpowietrzanie za pare dni i zobaczymy jak bedzie
Rekomendowane odpowiedzi