kubus86 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam. Mam taki maly problem z moja A4 2.0 20v z 2002r nie chodzi tak jak powina na 130 bhp tylko chodzi jakby miala 70 bhp. Nie przyspiesza a jak sie jej wlozy gaz w podloge to tak dziwnie buczy jak by chciala isc a nie mogla tak jak by ja cos trzymalo. Jezdzilem juz parona audicami z tym silnikiem to byla roznica kolosalna auto zbieralo sie i chodzilo jak powinno a ta moja nie przyspiesza wogule w porownaniu do innych z tym silnikiem. I jeszcze ma takie objawy ze jak jej gazu dam i puszcze to obroty nie spadaja szybko tylko na chwile pozostaja na wysokich i bardzo pomalu spadaja. Prosze o pomoc.
kubus86 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 Ja niemam ale byl podlanczany pod komputer i nic nie wykazalo, wszystko wporzadku niby.
benyA4 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Stracila moc nagle czy cos sie stalo?? moze wydech zapchany ???
kubus86 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2013 Od kiedy ja mam znaczy ojciec tak jest. Jezdzi tak juz od 4 lat jemu to nie przeszkadza. Moze do wina katalizatora? Czy da sie go wogule wywalic albo wykruszyc( katalizator jest razem z kolektorem )
rav85 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 jak by kat byl padniety to w vagu w zakladce engine pokazalo by blad wypalonego padnietego katalizatora
pinio60 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Sprawdź dokładnie przepływomierz powietrza a najlepiej zrób logi dynamiczne, ale to na VAG-u. VAG to podstawa szukania niedomagań auta. Inne diagnostyki czyli jak to popularnie się mówi komputer nie wszystko pokażą.
Kixon Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Odepnij kabel od przepływki i zobacz czy odzyska moc . Objawy takie jak u mnie i to była przyczyna .
enrike2 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Tez bym obstawiam przepływke powietrza mozesz sprobowac ja przeczyscic specjalnym preparatem mi akurat pomoglo a jak nie to wymiana cie czeka ;d
kubus86 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2013 Odpinałem przepływomierz i zadnych zmian ani lepiej ani gorzej.
enrike2 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 no to juz masz odpowiedz na swoje pytanie ;d
kubus86 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2013 czyli co? przepływka walnieta?
maluchgt Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Kuzyn mial to samo w pasku z motorem 2,0 alt totalny muł bagienny a w rezultacie rozsypana odma....brał mu 300ml oil na 100km mial tezvzapieczone pierscienie na 3ech tłookach
baraka Opublikowano 10 Czerwca 2013 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Wieszanie sie obrotów przy iluś tam tysiącach to też moze byc czujnik połozenia przepustnicy 1
enrike2 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 witam wczoraj czyscilem przepływomierz ;-) i od razu więcej mocy się jakby zrobilo ;d
iktorn_s Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam Chicłabym odgrzać temat. Mam podobny problem .. brak mocy i muł u mnie na 100% padł kat bo nawet pokazał sie bład wiec go wtymienilem pojezdziłem i blad nie wrócil. Myslalem ze po wymianie KAT bedzie lepiej ale niestety... muł totalny. Moze umnie tez jest przeplywomierz powietrza walnięty? kłopot ze jestem laikiem i nawet nie wiem jak gdzie moge go znaleść i gdzie odłączyć Mam VAGa i jakby ktos mi udzielił informacji w jaki sposób robi sie pomary to bym zorbił i pokazał na forum. Autko ma fakt juz 270 000 ale jestem tak do niego przywiązany ze stwierdziłem ze go nie oddam tylko bede jezdzil az przyjdzie jego koniec Pomożecie ?? na ten moment zero błedów.
edekxp Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Przepływomierz znajdziesz na rurze od filtra powietrza do silnika Zrób logi vag, silnik, blok 02, logowanie potem jazda klikasz start ,3 bieg do odcinki - stop
iktorn_s Opublikowano 19 Czerwca 2013 Opublikowano 19 Czerwca 2013 oki bardzo dziekuje za info. Zrobie tak juterko i wrzuce Dziekuje za pomoc
enrike2 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Opublikowano 24 Czerwca 2013 a co to jest ta kierownica powietrza i za co odpowiada?
Rekomendowane odpowiedzi