lukasz922 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Cześć Do niedawna myślałem, że z moim Audi jest wszystko OK, ale dostałem możliwość przejechania się inną B5'tką też z silnikiem 1.8T i zgłupiałem- zupełnie inne auto. Moje jest zamulaste, nie zbiera się kompletnie z dołu, dopiero na wyższych obrotach czuć trochę mocy. Podłączyłem Vaga, wszystko posprawdzałem i zrobiłem logi (nie mam pewności czy dobre). Z błędów silnika pokazał: 3 Faults Found: 17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer P1570 - 35-10 - - - Intermittent 01262 - Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75) 26-10 - Output Open - Intermittent 00575 - Intake Manifold Pressure 11-10 - Control Limit Not Reached - Intermittent A tutaj logi: (002,013) (002,007) (002,025) Udało mi się jeszcze sprawdzić jedną rzecz, w tamtym A4, po przygazowaniu i puszczeniu robił jakby wystrzał powietrza (zawór DV o ile dobrze wyczytałem), a u mnie kompletnie nic takiego nie słychać Moglibyście mi pomóc, powiedzieć co posprawdzać, jakieś wskazówki, czy potrzeba jeszcze jakieś logi?
kamilb5 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Tak po krótce to masz problem z ciśnieniem doładowania,widać że przepływka troche mało pokazuje,z n75 też coś jest nie tak,świece kiedy zmieniałeś?bo widać że delikatnie stuka.
lukasz922 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2013 Świece mają koło pół roku. Problem z ciśnieniem doładowania- jak to sprawdzić? Co jest odpowiedzialne za to ciśnienie? Co to znaczy, że "przepływka trochę mało pokazuje"? N75 do wymiany? Przepraszam, że tyle pytań od razu, ale nie jestem w tym tak dobrze obeznany
german81 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 logi sie do niczego nie nadaja bo były robine wtrybie awaryjnym .zrób nowe logi ale przed samym logowaniem skasuj błedy .zrób test szczelnosci układu turbo .przepływke i n75 narazie zostaw w spokoju .
lukasz922 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ok, pojutrze zrobię logi na nowo kasując poprzednio wszystkie błędy (jutro nie będę miał z kim tego zrobić). Zrobić jeszcze jakieś inne kanały, czy dokładnie tak samo jak te? Da się zrobić test szczelności turbo przez VAG'a, czy muszę jechać gdzieś do mechanika z tym?
Dev Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 DV-ka, nieszczelnosci, N75, wypalona lub nadpalona klapa od WG, odma powodów moze byc kilka aby sprawdzic klape wystarczy zdjąc przewód od N75 do aktuatora, zaslepic go i sie przejechac jak auto sie ozywi znakiem tego z klapa jest ok, jak nie, turbo do wyciagniecia DV-ke wymontuj i sprawdz czy jest szczelna, N75 podobnie, odma również, zawory na przewodach od kolektora ssącego podobnie itd itp
lukasz922 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2013 Ok, dzięki wielkie. Jutro w takim razie zaślepię ten przewód, o ile znajdę aktuator, bo nie mam pojęcia co to jest i gdzie tego szukać, i się przejadę. Może uda mi się zaprzęgnąć też kogoś bystrego do wciskania START - STOP w VAG'u to porobie od razu te logi jeszcze raz. Dzięki za szybką odpowiedź
Dev Opublikowano 8 Czerwca 2013 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Aktuator to potocznie mowiac grucha od turbo
Rekomendowane odpowiedzi