Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przeplywomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj bylem na komputerze bo denerwowało mnie spalanie w granicach 8,5 l/100 w prędkości 100km/h okazało sie ze przepływomierz jest do wymiany. Teraz pytanie jaka przeplywke polecacie bo nie uśmiecha mi sie wydawać 550zl na oryginalna hitachi.

Opublikowano

według mnie to normalne spalanie, no ale cóż. Przepływke szukaj ori ale używke, takie bedzie najlepsze rozwiazanie :wink:

Opublikowano

z tego co czytam w pierwszym poście to był na komputerze. pytanie czy zrobiono logi dynamiczne po których oceniono, że przepływka do wymiany.

Opublikowano

Tak przepławka pokazywala abstrakcyjne masy powietrza w zakresie do 6 tys obr zwlaszcza przy odpuszczaniu gazu masa powietrza spadala ponizej masy np przy obrotach 900.I mechanik powiedzial ze nalezalo by ja wymienic. Tak poza tym tez zastanawiałem sie nad uzywka

---------- Post dopisany at 20:14 ---------- Poprzedni post napisany at 19:38 ----------

według mnie to normalne spalanie, no ale cóż. Przepływke szukaj ori ale używke, takie bedzie najlepsze rozwiazanie :wink:

Ale sam w opisie masz napisane spalanie 7.8l a kolega nize j 7.5 z tym to sie jeszcze moge zgodzic ze normalne. A przy bardziej dynamicznej jezdzie 13l benzyny chyba nie jest normalne i nie mowie tu o kreceniu do 6tys na kazdym biegu tylko jazde w granicach 130/140

Opublikowano
Tak przepławka pokazywala abstrakcyjne masy powietrza w zakresie do 6 tys obr zwlaszcza przy odpuszczaniu gazu masa powietrza spadala ponizej masy np przy obrotach 900.I mechanik powiedzial ze nalezalo by ja wymienic. Tak poza tym tez zastanawiałem sie nad uzywka

---------- Post dopisany at 20:14 ---------- Poprzedni post napisany at 19:38 ----------

Ale sam w opisie masz napisane spalanie 7.8l a kolega nize j 7.5 z tym to sie jeszcze moge zgodzic ze normalne. A przy bardziej dynamicznej jezdzie 13l benzyny chyba nie jest normalne i nie mowie tu o kreceniu do 6tys na kazdym biegu tylko jazde w granicach 130/140

opis to jedno a realia drugie :wink: 7,8l z opisu to kiedyś udało mi się tyle wyciągnąć, tyle że 75% to trasa. Prawda jest taka że w zime pali 9.5 a w lato 8.5 przy normalnej jezdzie. Dystrybutor nie kłamie :decayed:

Opublikowano

Jak auto dobrze jeździ i nie faluja obroty to zostaw tę przeplywke aż zupelnie padnie, w tym czasie uzbierasz na nią:naughty:

Opublikowano

U mnie podane spalanie 7,5 to 100% trasa przy prędkościach do 100km/h. przy prędkości około 120 km/h to już 8,5 trzeba liczyć. W mieście 10l pali i to przy naprawdę spokojnej jeździe.

Opublikowano
U mnie podane spalanie 7,5 to 100% trasa przy prędkościach do 100km/h. przy prędkości około 120 km/h to już 8,5 trzeba liczyć. W mieście 10l pali i to przy naprawdę spokojnej jeździe.

Wydaje mi sie że o Ty powinieneś się martwić o wysokie spalanie a nie kolega Gutterman. Na trasie 1.6 przy 120km/h powinien palić 7l a przy 140km/h 7,5l i to przy full obciążeniu. Tu kiedyś zakładałem temat w ktorym przetestowalem 1.6 na trasie i byłem mile zaskoczony :wink:http://a4-klub.pl/1-6-210/jaka-google-page-rankingedkosc-trasie-=-najnizsze-spalanie-271633/

Opublikowano

Ja się o spalanie nie martwię. Pali ile pali. Mi o litr nie chodzi, ważne, że samochód śmiga. Ile samochodów tyle wersji spalania. Dużo zależy od stylu jazdy i każdemu wyjdzie inaczej. Jeśli chodzi o wysokie spalanie to gdy miałem walniętą sondę lambda palił mi w mieście do 15 litrów.

Opublikowano

Nie wiem co z tym zrobić pojadę jeszcze na inny komputer sprawdzę tę przeplywke, w tedy zobaczę co z tym zrobić. Ale co do przepływki to mówicie zeby brac używaną ??

Opublikowano

ostatnio byla na form ori hitachi za 100zł więc idzie po taniemu dostać :wink: