kaFFFar Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam jestem posiadaczem audi a4 b5 1.9 tdi ajm i mam do was pytanie czy bez problemu zaloze ten zestwa co na zdj mianowicie kolektor ssacy od vw passat 1.9 tdi awx . pzdr i dzieki zaa odp ---------- Post dopisany at 15:55 ---------- Poprzedni post napisany at 15:52 ---------- W skład zestawu wchodzi: - kolektor, - flansza wykonana z kwasówki i idealnie dopasowana do kolektora, tak że nie ma żadnych krawędzi powodujących zawirowania w przepływie powietrza, - gumowy łącznik (redukcja) wysokiej jakości z 5 warstwowym zbrojeniem, który wytrzymuje do 10barów oraz zapewnia łagodne przejście z cieńszej oryginalnej rury 51mm na grubszą flanszę 60mm, -zaślepka egr grubości 1cm do kolektora wydechowego.
kamien85 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Bez wiekszych problemów powinien podejść ten zestaw. Ja mam identyko zestaw w AVG W tle na zdjeciu jest taki kolektor w AJM http://www.mobil-tech.pl/wp-content/gallery/ajm1/snv18978s.jpg a tu z bliska http://www.mobil-tech.pl/wp-content/gallery/ajm1/snv18983s.jpg
kaFFFar Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2013 a trudno jest wymianic taki kolekotr czy sam dam rade ?
pastaldo Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 O ile masz w miare dobre klucze a nie z waty to sam zrobisz. Chodzi o ewentualnie zapieczone śruby. Pamiętaj o nowej uszczelce pod kolektor.
kaFFFar Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2013 dzieki wielkie za odp ---------- Post dopisany at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany at 17:09 ---------- dasz link do tej uszczelki bo nie moge znalesc ?
kamien85 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 USZCZELKA KOLEKTORA SSĄCEGO SKODA FELICJA , FABIA , OCTAVIA I , ROOMSTER 1.9 D , 1.9 SDI .1.9 TDI tak to wyglada, bezproblemowo kupisz w kazdym motoryzacjnym
Nelson Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Uszczelka do AWX jest taka sama jak do AFN/AVG:wink: Najlepiej firmy Elring.
Rekomendowane odpowiedzi