darkb Opublikowano 9 Czerwca 2013 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam koledzy. Mam pytanie noszę się z zamiarem zakupu tłumika końcowego bo mój zaczyna robić się głośny. na zewnątrz żadnych oznak korozji lecz dźwięk wydobywający się z niego jest głośny. W sklepach wszedzie proponują mi tłumiki Polmostrów oraz tłumiki Ferroza .Czy warto kupić tłumik z tej firmy , czy nie będzie głośniejszy niż stary oryginalny. Kolejne pytanie to takie. Czym połączyć tłumik końcowy z środkowym czy wystarczą jakieś cybanty - obejmy czy może szukać takieggo łącznika do tłumików podłużny kawałek rurki z dwoma na końcach obejmami . Bardzo proszę o porady i sugestie za co dziękuję z góry
karol2984 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Co do głośności to ci nie powiem, sam mam polmostrów ale mam plecionkę chyba do wymiany. Niestety gdy go założyłem to był źle wyprofilowany i musiałem go lekko nagiąć bo krzywo wisiał na końcu a co do obejmy to zastosuj dodatkowe nakrętki jako kontre bo mi się poodkręcały same z siebie
darkb Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Opublikowano 7 Lipca 2013 no i co koledzy podpowiecie mi jakiej firmy dokupić sobie tłumik ,dziękuje z góry
tomcio1600 Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 Orginalnie były te mufy - jak to napisałeś łączniki z dwiema obejmami, ale są one dosyć drogie, możesz zrobić na sztywno z ich pominięciem.
MATIUS Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 ja mam feroza 3lata auto z lpg srodkowy i się trzyma aczkolwiek jak poleci mi końcowy to będę szukał uzywki na forum byłą ostanio nowy orginalny końcowy za 200zł poszukaj może jeszcze jest
darkb Opublikowano 7 Lipca 2013 Autor Opublikowano 7 Lipca 2013 ale wiecie chodzi mi o to aby wydech był tak cichy jak w fabrycznej Audi , kupiłem tłumik środkowy z polmostrów i powiem szczerze nie jestem zadowolony tłumik nowy jest chyba głośniejszy niż fabryczny stary
Rekomendowane odpowiedzi