fafnasty Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 robilem dzisiaj boczki z drzwi i w miedzyczasie wrezalem sobie czerwone podswietlanie klamek wewnetrznych cos takiego jak w B6:wink: rezal juz ktos cos takiego?? jutro wieczorem cykne pare fotek i jak cos dam dane z pracy:decayed: 1
Johny_92 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 A jak zrobiles? Poprostu dziurka i wepchnales diode ? Zarzuc zdjeciami jak mozesz
Marc!n Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Gdzieś już to jest na forum, ktoś chyba nawet robił to na ori lampkach z c5 czy b6:eusathink: Ale efektem się oczywiście pochwal:wink:
fafnasty Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 wywiercilem dziurke 3m i wkleilem slaba diode z rezystorkiem w podpiete pod + po zaplonie nie trzeba ciagac kabli znajdziemy go w drzwiach:wink: wieczorkiem cykne fote jak wyglada
Johny_92 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 No to chyba niedlugo tez sobie sprawie, tylko jaki kolor
fafnasty Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2013 ja zrobile czerwone jak cala konsola:decayed: swieca troszke za slabo jutro robie reaktywacje chc:decayed: zrobic uklad do porzyciemniania i rozjasniania swiecenia cos t:decayed:k jak jest w liczniku:wink:
Seikokilla Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 czekamy na fotki, tez jestem ciekawy efektu bo myślałem o takim modzie u siebie
Johny_92 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 No własnie, a jakby to podprowadzić pod te samo pokrętło od sterowania intensywnością oświetlenia to by było logiczne
flin Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 wrzucaj szybko fotki kolego i opisik jak czym i z czego to zrobiles
TyBucu Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 No własnie, a jakby to podprowadzić pod te samo pokrętło od sterowania intensywnością oświetlenia to by było logiczne To by ci oświetlenie zwariowało najprawdopodobniej. Przerabiałem coś takiego w coupetce, efekt ze pokolei paliły się żarówki a przyciemnianie było tylko I/O
fafnasty Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2013 ŚCIEMNIACZ LED MANUALNY 12V- 24V 4A Z WYŁĄCZNIKIEM (3255377039) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja mysle zeby cos takiego zastosowac sam uklad z srodka ladnie zabudowac w klamke z delikatnym ukrytym pokrentelkiem i ustawiamy podswietlenie jak chcemy
Johny_92 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 No własnie, a jakby to podprowadzić pod te samo pokrętło od sterowania intensywnością oświetlenia to by było logiczne To by ci oświetlenie zwariowało najprawdopodobniej. Przerabiałem coś takiego w coupetce, efekt ze pokolei paliły się żarówki a przyciemnianie było tylko I/O Czyli nie ma sensu pewnie nawet probowac, trudno, jak kolega wrzuci zdjęcia od siebie to najwyżej tylko wstawie stałe oświetlenie czerwone Tylko chciałbym zobaczyć jak to sie zgrywa ogólnie z wnętrzem Najlepiej w nocy / w ciemności
TyBucu Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 No to by sie wiązało z oszukiwaniem potencjometru w zegarach, i jest duża możliwość że się przepali. No chyba żeby sprobowac na diodach, ja starałem sie dodać 2 żarówki 1.2v do obiegu. Ale stanowczo do prob nie używałbym zegarów z fisem...
Johny_92 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Opublikowano 15 Czerwca 2013 U siebie mam pełny fis także próbować nie będę Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
Gwerty Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 podswetlanie kalmek mam już dawno ogarniete. mała porada proponuje diode opiłowac na równo z obudową klamki. wtedy swiatło bedzie bardziej rozproszone.
FabbioA4 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 mam podobnie u siebie - bardzo sie przydaje szczegolnie w nocy
fafnasty Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2013 podswetlanie kalmek mam już dawno ogarniete. http://s22.postimg.org/rb6zzm88t/klamka2.jpg mała porada proponuje diode opiłowac na równo z obudową klamki. wtedy swiatło bedzie bardziej rozproszone. wlasnie musze je opilowac jak mowisz bo slabo podswietla dopiero cos widac jak sie palca do klamki wlozy:kwasny:
flin Opublikowano 25 Czerwca 2013 Opublikowano 25 Czerwca 2013 a mozecie jakis schemacik wrzucic gdzie tam najlepiej wlozyc to diode i w jaki sposob ja opilowac? a gwerty pod co sie podpiales ?
Rekomendowane odpowiedzi