bomba220 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam. Proszę o pomoc. Mój samochód około miesiąca nie jeździł na dłuższych trasach głównie po mieście. Ostatnio z ciekawości podłączyłem go pod komputer i wywaliło mi następujący błąd 16618 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition). Teraz jeździ już na dłuższych trasach ale kilka razy już w trakcie jazdy wyłączyła mi się turbina. W związku z powyższym proszę o pomoc czym to może być spowodowane. Poniżej załączam linki z logowanie statycznym grupy 011 i 003 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Za pomoc z góry dziękuję.
Biszczan Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Z tych logów nic nie wynika, zamieść komplet dynamicznych.
Sztomel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Z tych logów nic nie wynika, zamieść komplet dynamicznych. Nawet nie musi, problem wynika już z samego opisu błędu - przeładowanie czyli czego się spodziewać jak nie przycinającej się zmiennej geometrii a sposób usunięcia przyczyny błędu został już podany w poście powyżej bo nie ma widocznej usterki czujnika ciśnienia doładowania.
Rekomendowane odpowiedzi