Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

na GWINCIE do chorwacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:hi: za miesiac wypad na wczasy do chorwacji sie szykuje i zastanawiam sie jakie drogi sa juz za granica Piolski?? w mojej b5 siedzi twardy gwint ostro skrecony i felga 17 z kapciem 225/45.... zastanawiam sie czy leciec na gwincie czy moze na czas wyjazdu upchac seryjne 1BE albo jakiegos kita -30 :kwasny: bede jechal w 4 osoby i pelen bagaznik aktualny stan jest sporo za nisko bo miedzu kolem a blotnikiem nawet malego palna sie nie upcha:decayed: dodam ze na tym zawiasie praktycznie komfortu nie posiada auto hehe myslalem ze troche podniose i bedzie git ale amorki strasznie twarde i martwie sie o pasazerow bo jestem przyzwyczajony.... dzieki za podpowiedzi co do jakosci drog na trasie i w samej chorwacji

Opublikowano

Lec smialo, gorzej niz w pl nie bedzie:decayed:

Opublikowano

Aż tak kolorowo to nie będzie. Betonowe autostrady w Austrii nie są takie komfortowe jak by się mogło wydawać. Swoje lata już mają.

Poza tym, zależy gdzie do Chorwacji też jedziesz, jaka miejscowość, jakie uliczki itd.

W niektórych miejscowościach są małe, wąskie, strome uliczki - na lekko obniżonym zawieszeniu można przytrzeć spodem, a co dopiero na sporej glebie.

Opublikowano
  • Autor

jade w okolice Zadaru:wink:

Opublikowano

W "okolicach" to trochę mało. Jest sporo wiosek, które są na skalistych zboczach na morzem i zjazd jest bardzo stromy, mało miejsca na manewrowanie. Parkingi przy domach ciasne, robione gdzie popadnie, czasami ze sporym progiem wjazdowym.

Byłem kiedyś dwa razy w Trogirze, domek miałem 50 metrów od brzegu - na glebie -30 w życiu bym tam nie dojechał - powiesiłbym się na pierwszy zjeździe.

I w innych miejscowościach też spotykałem podobne miejsca.

Opublikowano
  • Autor

aktualnie mam ok -100:wink: pisze ze okolice bo jade w ciemno i nie wiem gdzie dokladnie bede:decayed: czyli wkladam seryjne 1be i lece uff zal troche

Opublikowano

Ja leciałem na19 przez słowację węgry i było ok. Tylko w pl okolice krakowa było ciężko. Tak to stół.

Opublikowano

nawet się nie wybieraj zakładaj serie

Opublikowano
Ja leciałem na19 przez słowację węgry i było ok. Tylko w pl okolice krakowa było ciężko. Tak to stół.

Koło to nie problem, bo na asflat narzekać nie można, to fakt.

Gorzej z wysokością zawiechy.

Opublikowano

Ja tam nie,widziałem nic co mogłoby przyszkadzac w,jeździe ale fakt gwintu nie mam.

Opublikowano

kolego tylko PL jest szyf, czechy, trochę autostrad z płyt połączonych, reszta już ok, sama chorwacja drogi petarda, dawaj śmiało

---------- Post dopisany at 10:00 ---------- Poprzedni post napisany at 09:58 ----------

chociaż na -10 tam nie jeździłem :)

Opublikowano

Palca nie możesz włożyć pod nadkola, a Ty chcesz lecieć w 4 osoby + bagaż do Chorwacji? Ba... do Chorwacji, gdziekolwiek :shock3:

Opublikowano
  • Autor
Palca nie możesz włożyć pod nadkola, a Ty chcesz lecieć w 4 osoby + bagaż do Chorwacji? Ba... do Chorwacji, gdziekolwiek :shock3:

teraz tak jest na sto % bym tak nie pojechal hehe juz oblatwiam kpl 1be i na takim zawiasie polece :decayed:

Opublikowano

Na taką trasę to robi się jak największą kozę bo to nie jest godzina jazdy

Opublikowano
  • Autor

mysle ze 1be wystarczy co??? czy walic 1BA?? mam dostep do kazdego zawieszenia

Opublikowano

1BE wystarczy.

Opublikowano

Kolego a kiedy lecisz do tej chorwacji?

Opublikowano

Be w zupełnośći styknie nie ma sensu walić Ba.

Wszędzie wjedziesz bez większego problemu:wink:

Uważaj tylko bardziej na parkingach tych przy wodzie i dasz rady:decayed:

Opublikowano

Podnies lekko gwint i po sprawie. Zmiana zawiechy to gra nie warta swieczki:P Jesli latasz po PL to gdzie indziej tez dasz rade:D

Opublikowano

Trasa jest dobra - wg. mnie najgorszy odcinek to w Czechach od granicy z PL - autostrada z płyt betonowych - wrażenie jest jak byś złapał gumę, nic przyjemnego. Dalej Austria, Słowenia, Chorwacja już było wszystko ok. Pozdrów CRO ode mnie... W tym roku mi się nie uda, ale w następnym jadę na 100% :)