Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po zmianie sprezyn z 1be na h&r tyl za nisko siedzia.Rozwiązanie!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolega ma na zbyciu takie podkładki,nówki :whistling:

fajnie :wink:

zapros go do dzialu "sprzedam"

info dla zainteresowanych już wysłane :wink: ,możliwe że już poszły

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie duzo zabawy jest z zalozoniem tej podstawki nad sprezyne z zawieszenia 1BR?

po zalozeniu eibacha mam tak:

View image: foto2

pytanie co bedzie jak siada 2 osoby do tylu i bedzie full paliwa

Opublikowano

Z założeniem podkładki jest niestety tyle samo roboty co z wymianą sprężyn :(

Aktualnie masz równo tył i przód?

Z tyłu jest 288mm?

Pozdro

Opublikowano

po zalozeniu iebacha mam okolice 64cm przód i tył 63.5cm po zatankowaniu.

Jest gdzies w sieci temat zdejmowania sprezyn tyl w quattro?

Moj mechanik musial odkrecic amortyzator dol, przewod abs, wahacz/zwrotnice/tarcze doł i jeszcze pare innych rzeczy, ale nie uzywal sciagacza.

Pytanie czy jest jakis typ sciagacza ktory mozna tam wepchnąć ?

pozdrawim

Opublikowano

Jaka cena w ASO?? sa dostepne?

Opublikowano
Jaka cena w ASO?? sa dostepne?

Cena w ASO 37,44 za 2 szt. dostępne bez problemu.

Opublikowano

Żeby zamontować trzeba sciagać wszystko??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czym się różni sprężyna quattro i ośka ,chodzi oczywiście o sprężyne na tylną oś.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie macie jakas rozsadna metode na wymiane sprezyn tyl w q? tam jest masakra, probowalem podlozyc pokladki z tematu i nici nawet z sciagaczem sprezyn

trzeba chyba polowe rzeczy porozkrecac

Opublikowano
Panowie macie jakas rozsadna metode na wymiane sprezyn tyl w q? tam jest masakra, probowalem podlozyc pokladki z tematu i nici nawet z sciagaczem sprezyn

trzeba chyba polowe rzeczy porozkrecac

Wiesz ja miałem podobnie. Tył siadł niżej niż przód Rozwiązanie inne Sprężyny albo gwint ;) przód zbyt lekki i dlatego masz "motorowke"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie też mam problem z tyłem (zawias 1BE), który siedzi mi ok. 1 cm niżej niż przód a prawa strona nawet 1,5 cm. Sprężyny wymieniłem na nówki i to nawet o jedną klasę wagową wyżej, ale nie wiele to dało - auto podniosło się maks 1 cm.

Chciałem wymienić gumy pod sprężyny ale mechanik powiedział że są w identycznym stanie niż nowe które zakupiłem więc je odesłałem.

No i teraz myślę czy nie kupić tych oryginalnych podkładek z Aso - jednak zastanawiam się czy jest to bezpieczne rozwiązanie - niby fabryczne ale dedykowane chyba to sprężyn od 1BA, które mają dłuższy skok więc pytanie jak to się będzie zachowywać z 1BE?

A może lepszym pomysłem będzie zamontowanie z przodu sprężyn Eibach pro-kit -30 żeby się to wyrównało? Tylko niestety wszędzie sprzedają komplety na obie osie.

Opublikowano
  • Autor

.Sam sobie szukasz problemu ktorego nie ma .Plastikowa podkladka nie wyskoczy ze swojego siedzienia choby nie wiem co .Jezdze z tymi podkladkami od czasu zalozenia tematu i jakos nic sie nie dzieje.

Jednak zdecydowanie polecalbym Ci zamontowanie z przodu sprężyn Eibach pro-kit -30 żeby się to wyrównało.Napewno bedzie bezpiecznie i drozej

Opublikowano

Panowie też mam problem z tyłem (zawias 1BE), który siedzi mi ok. 1 cm niżej niż przód a prawa strona nawet 1,5 cm. Sprężyny wymieniłem na nówki i to nawet o jedną klasę wagową wyżej, ale nie wiele to dało - auto podniosło się maks 1 cm.

Chciałem wymienić gumy pod sprężyny ale mechanik powiedział że są w identycznym stanie niż nowe które zakupiłem więc je odesłałem.

No i teraz myślę czy nie kupić tych oryginalnych podkładek z Aso - jednak zastanawiam się czy jest to bezpieczne rozwiązanie - niby fabryczne ale dedykowane chyba to sprężyn od 1BA, które mają dłuższy skok więc pytanie jak to się będzie zachowywać z 1BE?

A może lepszym pomysłem będzie zamontowanie z przodu sprężyn Eibach pro-kit -30 żeby się to wyrównało? Tylko niestety wszędzie sprzedają komplety na obie osie.

Ja miałem ten sam problem i do tego okazało się że miałem jedną pękniętą sprężynę. Kupiłem kpl. ProKit + nakładki na sprężyny w ASO żeby auto stało w tzw. klin. Póki co tył jest jeszcze dość wysoki ale zaczyna się układać. Tak to u mnie wyglądało zaraz po zamontowaniu:

ahhozv75.jpg

Opublikowano

Dzięki, chyba zdecyduje się na podkładki bo same sprężyny na przód ciężko będzie kupić, no i w dodatku będzie to tańsze rozwiązanie oraz mniejsza szansa przytarcia podwoziem.

Jak zamontuje to też wrzucę fotki przed i po.

Jeszcze jedna sprawa mnie trapi, mianowicie prawa tylna strona siedzi niżej o jakieś 7mm i to nawet z prawie pustym bakiem. Wie ktoś może co może być powodem? Sprężyny mam nowe, więc może amortyzatory?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja mam podobny problem tylko po wimianie sprężyn na nowe zakupione w aso auto stoi makabrycznie, jakies pomysly co z tym zrobic ? daje link do zdjec http://tufotki.pl/48A1d

Opublikowano

Witam ja mam podobny problem tylko po wimianie sprężyn na nowe zakupione w aso auto stoi makabrycznie, jakies pomysly co z tym zrobic ? daje link do zdjec http://tufotki.pl/48A1d

Wygląda na źle dobrane masy. Co Ci pozostaje to tylko dać nakładki na sprężyny tylne. Podniesie Ci się tył o 1.3cm. Albo zmiana na jakieś Eibachy itp.

Opublikowano

mi bardziej chodzi o obniżenie przodu żeby to mialo jakis wyglad, niby powinno byc wszystko dobrze bo sprezyny zakupione w aso po vinie roznica wysokosci niedzy wysokoscia tylu a przodu 4 cm masakra jakas, polecacie cos zeby wsadzić z przodu dzieki czemu uzyskam jednakowe wysokości? dodam ze tylne sprężyny zakupione w inter carsie po numerze vin. i wyszla taka układanka :/

Opublikowano

To może zakup też przednie w intercarsie?

Opublikowano

Czesc mam pytanko , jaka jest szerokośc sprezyn w ośce b6/b7 2.0

tak na oko bo musze przed zima gumy zapodac na tył

Dzięki

Panowie zmierzcie ktoś średnice sprężyn :hi: