Opublikowano 3 Marca 201412 l kolega ma na zbyciu takie podkładki,nówki fajnie zapros go do dzialu "sprzedam" info dla zainteresowanych już wysłane ,możliwe że już poszły
Opublikowano 11 Maja 201412 l Panowie duzo zabawy jest z zalozoniem tej podstawki nad sprezyne z zawieszenia 1BR? po zalozeniu eibacha mam tak: View image: foto2 pytanie co bedzie jak siada 2 osoby do tylu i bedzie full paliwa
Opublikowano 11 Maja 201412 l Z założeniem podkładki jest niestety tyle samo roboty co z wymianą sprężyn Aktualnie masz równo tył i przód? Z tyłu jest 288mm? Pozdro
Opublikowano 13 Maja 201412 l po zalozeniu iebacha mam okolice 64cm przód i tył 63.5cm po zatankowaniu. Jest gdzies w sieci temat zdejmowania sprezyn tyl w quattro? Moj mechanik musial odkrecic amortyzator dol, przewod abs, wahacz/zwrotnice/tarcze doł i jeszcze pare innych rzeczy, ale nie uzywal sciagacza. Pytanie czy jest jakis typ sciagacza ktory mozna tam wepchnąć ? pozdrawim
Opublikowano 13 Maja 201412 l GUMY PODWYŻSZAJĄCE POD SPREŻYNY Bardzo Wytrzymałe (4227753872) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. czy ktoś może stosował takie wynalazki?
Opublikowano 13 Maja 201412 l Jaka cena w ASO?? sa dostepne? Cena w ASO 37,44 za 2 szt. dostępne bez problemu.
Opublikowano 17 Czerwca 201412 l Czym się różni sprężyna quattro i ośka ,chodzi oczywiście o sprężyne na tylną oś.
Opublikowano 29 Czerwca 201412 l Panowie macie jakas rozsadna metode na wymiane sprezyn tyl w q? tam jest masakra, probowalem podlozyc pokladki z tematu i nici nawet z sciagaczem sprezyn trzeba chyba polowe rzeczy porozkrecac
Opublikowano 29 Czerwca 201412 l Panowie macie jakas rozsadna metode na wymiane sprezyn tyl w q? tam jest masakra, probowalem podlozyc pokladki z tematu i nici nawet z sciagaczem sprezyntrzeba chyba polowe rzeczy porozkrecac Wiesz ja miałem podobnie. Tył siadł niżej niż przód Rozwiązanie inne Sprężyny albo gwint przód zbyt lekki i dlatego masz "motorowke"
Opublikowano 27 Sierpnia 201411 l Panowie też mam problem z tyłem (zawias 1BE), który siedzi mi ok. 1 cm niżej niż przód a prawa strona nawet 1,5 cm. Sprężyny wymieniłem na nówki i to nawet o jedną klasę wagową wyżej, ale nie wiele to dało - auto podniosło się maks 1 cm. Chciałem wymienić gumy pod sprężyny ale mechanik powiedział że są w identycznym stanie niż nowe które zakupiłem więc je odesłałem. No i teraz myślę czy nie kupić tych oryginalnych podkładek z Aso - jednak zastanawiam się czy jest to bezpieczne rozwiązanie - niby fabryczne ale dedykowane chyba to sprężyn od 1BA, które mają dłuższy skok więc pytanie jak to się będzie zachowywać z 1BE? A może lepszym pomysłem będzie zamontowanie z przodu sprężyn Eibach pro-kit -30 żeby się to wyrównało? Tylko niestety wszędzie sprzedają komplety na obie osie.
Opublikowano 30 Sierpnia 201411 l Autor .Sam sobie szukasz problemu ktorego nie ma .Plastikowa podkladka nie wyskoczy ze swojego siedzienia choby nie wiem co .Jezdze z tymi podkladkami od czasu zalozenia tematu i jakos nic sie nie dzieje. Jednak zdecydowanie polecalbym Ci zamontowanie z przodu sprężyn Eibach pro-kit -30 żeby się to wyrównało.Napewno bedzie bezpiecznie i drozej
Opublikowano 2 Września 201411 l Panowie też mam problem z tyłem (zawias 1BE), który siedzi mi ok. 1 cm niżej niż przód a prawa strona nawet 1,5 cm. Sprężyny wymieniłem na nówki i to nawet o jedną klasę wagową wyżej, ale nie wiele to dało - auto podniosło się maks 1 cm. Chciałem wymienić gumy pod sprężyny ale mechanik powiedział że są w identycznym stanie niż nowe które zakupiłem więc je odesłałem. No i teraz myślę czy nie kupić tych oryginalnych podkładek z Aso - jednak zastanawiam się czy jest to bezpieczne rozwiązanie - niby fabryczne ale dedykowane chyba to sprężyn od 1BA, które mają dłuższy skok więc pytanie jak to się będzie zachowywać z 1BE? A może lepszym pomysłem będzie zamontowanie z przodu sprężyn Eibach pro-kit -30 żeby się to wyrównało? Tylko niestety wszędzie sprzedają komplety na obie osie. Ja miałem ten sam problem i do tego okazało się że miałem jedną pękniętą sprężynę. Kupiłem kpl. ProKit + nakładki na sprężyny w ASO żeby auto stało w tzw. klin. Póki co tył jest jeszcze dość wysoki ale zaczyna się układać. Tak to u mnie wyglądało zaraz po zamontowaniu:
Opublikowano 9 Września 201411 l Dzięki, chyba zdecyduje się na podkładki bo same sprężyny na przód ciężko będzie kupić, no i w dodatku będzie to tańsze rozwiązanie oraz mniejsza szansa przytarcia podwoziem. Jak zamontuje to też wrzucę fotki przed i po. Jeszcze jedna sprawa mnie trapi, mianowicie prawa tylna strona siedzi niżej o jakieś 7mm i to nawet z prawie pustym bakiem. Wie ktoś może co może być powodem? Sprężyny mam nowe, więc może amortyzatory?
Opublikowano 2 Października 201411 l Witam ja mam podobny problem tylko po wimianie sprężyn na nowe zakupione w aso auto stoi makabrycznie, jakies pomysly co z tym zrobic ? daje link do zdjec http://tufotki.pl/48A1d
Opublikowano 3 Października 201411 l Witam ja mam podobny problem tylko po wimianie sprężyn na nowe zakupione w aso auto stoi makabrycznie, jakies pomysly co z tym zrobic ? daje link do zdjec http://tufotki.pl/48A1d Wygląda na źle dobrane masy. Co Ci pozostaje to tylko dać nakładki na sprężyny tylne. Podniesie Ci się tył o 1.3cm. Albo zmiana na jakieś Eibachy itp.
Opublikowano 3 Października 201411 l mi bardziej chodzi o obniżenie przodu żeby to mialo jakis wyglad, niby powinno byc wszystko dobrze bo sprezyny zakupione w aso po vinie roznica wysokosci niedzy wysokoscia tylu a przodu 4 cm masakra jakas, polecacie cos zeby wsadzić z przodu dzieki czemu uzyskam jednakowe wysokości? dodam ze tylne sprężyny zakupione w inter carsie po numerze vin. i wyszla taka układanka :/
Opublikowano 6 Października 201411 l Czesc mam pytanko , jaka jest szerokośc sprezyn w ośce b6/b7 2.0 tak na oko bo musze przed zima gumy zapodac na tył Dzięki Panowie zmierzcie ktoś średnice sprężyn