Skocz do zawartości
IGNOROWANY

regeneracja uchwytu drzwi a4 b6 obłazi farba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie czy ktos z was zajmował sie kiedys regenereacją uchwytu drzwi z ktorego obłazi farba jeżeli tak to powiedzcie w co sie zaopatrzyc

czy coś takiego bedzie dobre LAKIER STRUKTURALNY DO PLASTIKU BOLL 400ml WROCŁAW (3332980595) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

to samo dotyczy przycisków szyb elektrycznych ale nie mam pojecia jak sie za to zabrac potrzebne sa jakies szablony

moze ktos poinstruowac co i jak

Opublikowano

Ja chcę się za to zabrać. Nie wiem czym to w fabryce malowali, plakatówką? Po zdemontowaniu tego uchwytu spróbuję zmyć to coś czym to jest pomalowane. Mam nadzieję że zejdzie pod goracą wodą bo na próbę to schodzi po dotknięciu paznokciem. Myślę że to wystarczy a malowanie tego nie ma sensu. W poprzedniej B6 miałem beżowe wnętrze i w ten sposób właśnie rozwiązany problem łuszczącej się farbki. Z początku myślałem że ktoś wstawił nową rączkę

Opublikowano

ale co kolego masz na mysli chcesz tylko sciagnac ta wartswe farby i nie bedziesz tego malowac

Opublikowano

Przecież ten plastik pod spodem jest ładniejszy jak ta farbka. Poza tym nie trzeba uważać aby nie zahaczyć pazurkiem później.

Gorzej z przyciskami szyb. Jak pościerany jest cały to już trzeba albo malować wykorzystując szablony albo wymienić. Ja miałem starte tylko na krawędzi więc wystarczyło tylko pomalować tę krawędź farbką do plastiku przy pomocy zapałki i problem miałem rozwiązany.

Opublikowano

a jaka farbe używałeś

Opublikowano

Nie pamiętam, ale jakiś specjalny strukturalny do plastiku. Jak powiedziałem ile potrzebuje to pani w sklepie odlała mi 50ml z litrowej puszki. Teraz zmieniłem auto i znów mnie kiedyś ta operacja czeka