Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wskaźnik poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jeszcze raz na forum. Mam problem, mianowicie wskazówka poziomu paliwa działa prawidło aż do momentu czerwonego pola. Nie zapala się rezerwa, a wskazówka schodzi niżej. Teraz praktycznie po odpaleniu nie drgnie pokazuje pusto a paliwo jeszcze jest i rezerwa się nie pali. Przy tankowaniu wchodzi około 50l. W czym może być problem? Pływak?

Szukałem podobne tematy ale różniły się pod tym względem stąd nowy wątek.

Opublikowano

A sprawdzałeś żarówkę w kontrolce ?

jak nie to pływak , albo niema przejścia.

Opublikowano

Podczas przekręcania kluczyka przed odpaleniem, kontrolka rezerwy się pali normalnie. Wskazówka maksa pokazuje dobrze tylko tak szybko schodzi na dół. Aż poniżej wszystkich kresek poziomu paliwa.

Opublikowano

Witam, interesuje mnie pojemność baku w 1.8 ADR 1995 Sedan. Oraz mam do Was pytanie, ile litrów jest w przypadku zaswiecenia rezerwy oraz mniej wiecej km można na niej zrobić? Od pewnego czasu nawet przy 10 litrach w baku wskazówka zatrzymuje mi się w 2/3 rezerwy czyli na żółtej kresce na zdjęciu. Czy to normalne? Co o tym sądzicie?23942607382340454930.jpg

---------- Post dopisany 27-06-2013 at 09:30 ---------- Poprzedni post napisany 26-06-2013 at 18:34 ----------

Up

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Jak już masz rezerwę to trzeba było sprawdzić ile przejedziesz.

Po co pytasz.

Ewentualnie w instrukcji obsługi auta powinno pisać ile wynosi pojemność baku.

W każdym aucie jest inaczej.

W jednym przejedziesz 100 km w drugim 130 km.

Wyjeździj do sucha,zalej do pełna i będziesz miał odpowiedź ile się mieści.

Co do 3 ostatnich zdań.

Może to i normalne a może ktoś coś przy liczniku grzebał,ewentualnie przy pływaku.

Opublikowano

Witam. U mnie problem z wskaznikiem paliwa pojawił się po włożeniu nowego akumulatora pokazuje zero i tak samo ile km mogę przejechać. Gdzie szukać mam problemu bezpieczik pływak sie zawiesił? Za wszystkie podpowiedzi dziękuję. A pacjent to A4B6 silnik AVB

Opublikowano

W sedanie ADR 95r miałem zbiornik 60l.