Eddie92 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam klubowiczów ! Podczas ostatniej podróży do domu gdy dojeżdzałem do skrzyżowania, chciałem wrzucić jedynkę , skrzynia biegów odmówiła mi posłuszeństwa , wysprzęglałem parę razy i nic, skrzynia biegów wgl nie chciała zrobić żadnego ruch nic jak by unieruchomiona było, pedał sprzęgła działał normalnie tylko dzwignia nie chciała sie ruszyć , potem gdy Ojciec mnie wziął na hol i przejechaliśmy pare metrów nagle zaczęła chodzić , potem gdy dojechałem do domu okazało sie że wszystkie biegi chodzą normalnie oprócz wstecznego i jedynka troche czasami ciężko wchodzi ale tak wszystko w porządku, a dodam jeszcze że gdy stanołem na skrzyżowaniu i gdy wyłączyłem silnik biegi zaczęły chodzić normalnie, jestem umówiony z mechanikiem na poniedziałek i po prostu chciałbym sie przygotować co to by mogło by być bo naprawde już nie wiem czy coś ze sprzęgłem czy może poprostu linki od skrzyni , hmmm co to może być ???
tomasl91 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Opublikowano 30 Czerwca 2013 ciezki przypadek kolego a jak zablokowało ci na tym skrzyzowaniu to tylko 1 bieg nie chciał wejsc czy tez inne tez nie chciały ?
Eddie92 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ogólnie to żaden bieg nie chciał wejść , jak by skrzynia biegów znieruchomiała na luzie.
galka90 Opublikowano 1 Lipca 2013 Opublikowano 1 Lipca 2013 Ciezko powiedziec bo mozesz przygotowac sie od jakiegos zaciecia luzu na lewarku do remontu- wymiany skrzyni biegow. Badz przygotowany na najgorsze i tyle bo tak nikt ci nic nie powie :-D ja obstawiam problem z wybierakiem
Rekomendowane odpowiedzi