Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana, rodzaje i lista liczników w Audi A4 B6 i B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie moge sie polapac w niej

W czym problem?

Masz auto z 2004 roku więc licznik z B7 nie będzie działał poprawnie w twoim samochodzie ;)

Opublikowano
  • Autor

W czym problem?

Masz auto z 2004 roku więc licznik z B7 nie będzie działał poprawnie w twoim samochodzie ;)

Ostatni licznik z benzyny B6 miał końcówkę 931, jest w tabelce. Więc licznik jest ok. :wink:

kozak21.12 odpisałem na PW

Opublikowano

W czym problem?

Ostatni licznik z benzyny B6 miał końcówkę 931, jest w tabelce. Więc licznik jest ok. :wink:

kozak21.12 odpisałem na PW

Racja moja wina nie spojrzałem dokładnie w tabelkę ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Koledzy czy liczniki z graficznym wyświetlaczem do a4 b6 mają takie funkcje

Opublikowano

tak po przeprogramowaniu ale koszt jest nie bagatelny ok 700-1000zł

jest kilkanaście funkcji wyświetlacza oraz tańsze wersje

Opublikowano

A gdzie takie cuda można dostać /?

Jakiś link ???

Ktoś z forum to robi ??

Opublikowano

Witam!

Koledzy dorwałem licznik z tym że mój oryginalny miał 114250km a nowy(używany) ma 74000 mil .czy jest jakiś warunek co do różnicy kilometrów między oryginalnym a nowym(używanym) ?. Bo gdzieś się doczytałem, że różnica musi być do 100km inaczej def na wyświetlaczu a z nowym nie ma problemu.

Edytowane przez darecki_M

Opublikowano

A gdzie takie cuda można dostać /?

Jakiś link ???

Ktoś z forum to robi ??

http://www.qmatis.com/pl/hs-menu-for-products-listing/product/1-vfiz-for-audi

Opublikowano

Witam!

Koledzy dorwałem licznik z tym że mój oryginalny miał 114250km a nowy(używany) ma 74000 mil .czy jest jakiś warunek co do różnicy kilometrów między oryginalnym a nowym(używanym) ?. Bo gdzieś się doczytałem, że różnica musi być do 100km inaczej def na wyświetlaczu a z nowym nie ma problemu.

Nie ma znaczenia.

Opublikowano

Witam!

wracając do tych kilometrów jesli bym chciał mieć przebieg taki jak na starym liczniku czyli 114250 bo na nowym po przekodowaniu z mil na km jest 123 000 z groszem .

vagiem przy adaptoowaniu da sie przepisać stary przebieg?, czy zostaje mądry kabel np vagdashcan lub magic dash can ? licznik to 8e0920980L

Opublikowano

Rb4 mozna zrobic kabelkiem za pare zlotych I darmowym softem. Opisalem to w tym watku.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Opublikowano

witam!

Jakim kabelkiem za pare złotych? :)

Koledzy w licznikach UK brak jest tylko wtyczki od radia ? Czy brak jest też elementów na płycie licznika ? Czy ktoś się przygladał?

Koledzy czy moglibyście zamieścić parę wsadów rb4 (bez błędów) w celu edycji hex do celów edukacyjnych .

Witam!

koledzy po wgraniu wsadu ze sklonowanym immo, licznik ruszył ale po podpięciu pod vcds nie wyświetla typu licznika 8E0920980L.

cos możecie poradzić ?

Opublikowano

Jakim kabelkiem za pare złotych? :)

Zwykłym KKL. :D

koledzy po wgraniu wsadu ze sklonowanym immo

Czym to czytałeś, klonowałeś i wgrywałeś??

Opublikowano

witam!

vag dash can 5.29 polska wersja.

licznik działa ,wszystko ustawiłem ja w starym nawet pin,adaptacja kluczy na starych crypto48 ,auto odpaliło.

tylko jak odpalę vcds to nie wiem jaki licznik :( .

obstawiam że źle zrobiło klonowanie immo ,bo wycięło 8E0920980L.

Ale pocieszające jest to że bez tej nazwy wszystko działa,Któryś z kolegów może coś poradzić.

Opublikowano

Odczytywałeś całe eepromy czy tylko obszar IMMO?? Jak wsio działa to można by zerknąć w hexie co tam namieszało w eepromie i ewentualnie dopisać nr szafy.

Opublikowano

witam!

wielkie dzięki że się odezwałeś,chociaż jeden pomocny :D

zrobiłem kopie dwa razy wsadu z anglika i raz klonlimmo z mojego i anglika.

znalazłem obszar w którym dopisałem 8E0920980L.

dopisałem w ofsecie 000350 .

moje obserwacje.

zauważyłem że 0fset 000360 zmienia sie w zależności od zawartości 000350.

jak wgram nawet jeden z wsadów oryginalnych to i tak nie ma numeru licznika.

doszedłem do przeskalowania licznika , :banan: na razie bez testów jak ogarnę to na pewno napiszę.Szkoda że na forum mało kto chce się dzielić wiedzą :facepalm:

Opublikowano

To moj pierwszy post wiec sie przywitam,

WITAJCIE ;)

I do sedna, musze wymienic zegary, posiadam te o numerze 8E0920930k ale nie wiem jakie mam RB, czy we wszystki tych modelach jest to samo RB jak znajde o tym samym numerze?

Opublikowano

witaj !

masz na pewno rb4

witam!

koledzy zmieniłem licznik (był 8e0920980L po modzie jest 8E0920930L) i ten miał białe wskazówki ,założyłem wskazówki czerwone ze starego licznika (8E0920900L ) swiecą matowo nie tak ja we wskaźnikach paliwa i temp ,które założyłem w całości ze starego licznika.

Pytanie jest takie. Czy można zwiększyć moc świecenia diód pod wskazówkami obrotomierza i predkościomierza.?

Opublikowano

Koledzy czy ktoś może mi wytłumaczyć jak załozyć licznik z S4 B7 do B7 1.8t? Czy to wogóle jest możliwe a jak tak to kto jest w stanie to ogarnąć?
Już raz robiłem podejscie do takiej wymiany ale niestety nie jest to proste. Licznik z S4 ma immo 4 genereacji a u mnie 1.8t jest starsza wersja immo 3 generacji i nie da się tego łatwo podmienić.
Jeżeli jest to możliwe to prosze o info co oprócz licznika musze mieć, domyslam się że pestki immo też do wymiany?
Szukam licznika do B7 1.8t z kolorowym fisem ale to ciężka sprawa bardzo za to często trafiają się liczniki z B7 S4 lub 2.0t ale one mają inne imo.
Jak ktoś jest w stanie ogarnąć taką wymianę to proszę o info na pw

Opublikowano

u mnie 1.8t jest starsza wersja immo 3 generacji i nie da się tego łatwo podmienić.

To załóż licznik z B6 kolor... Nawet ma ładniejsze wskazówki. :D