Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sprężyny H&R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy pokazane sprężyny pasują do Avant 1.9 tdi, oska?

Było to pewnie nie raz opisywane, ale oznaczenia na sprężynach nic mi nie mówią. Wiem, że niektórzy forumowicze mieli problem ze źle dobranymi sprężynami i chciałbym tego uniknąć.

83686437_3_644x461_sprezyny_sportowe_hr_audi_a4.jpg

Opublikowano

Te z jedynką będą idealne :wink:

Dużo jeszcze zależy do jakich amorków to zastosujesz, na pewno lepszym rozwiązaniem będą amorki 1BE

Opublikowano

Ja mam 1BV, i zastanawiam się nad springami, bądz gwintem. Jedno i drugie znam, lecz nie mogę się zdecydowac......ale dzięki wielkie.

Opublikowano

Jak nie chcesz ekstremalnie nisko to te springi są genialne :wink:

Opublikowano

Tak jak kolega wyzej napisaly jak nie chcesz ekstremalnie nisko to springi eibacha pro kit -30mm sa genialne, Moim zdaniem lepiej sie na nich jezdzi niz seryjnych. Lecz niestety w moim b7 przy 18 felach te -30mm nie jest zbyt widocznie i dalej wyglada jak koza. Natomiast gwint juz robi totalny odpal jezeli chodzi o wyglad bo przed springami mialem gwint ta technic ale niestety zbyt czesto woze ludzi czy jakis ladunek i niesprawdzal sie u mnie.

Jak bedziesz chciec gwint to:

AUDI A4 B7 8F - zawieszenie gwintowane NOWE (3278185317) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Dokladniej z tej aukcji mam ten komplet przebieg tego gwintu mniej niz 1000km. 2 letnia gwarancja cena 800 plus kw.

Gwint ma miesiac w aucie byl niecale 2 tyg. Efekt wizualny przepiekny, komfort jak to gwint. Progi itp nie sa jego mocna strona;)))

Opublikowano

Gwint, jak najbardziej. Ale nie TA. Jeżdziłem na tym w Borze i kiepsko wspominam. Wolę już jakąś lepszą uzywkę kupić.

Opublikowano

Co sądzicie o gwincie FK warte ceny i jak z wytrzymałością? Audi jak kupiłem miał założone springi H&R tył był za nisko,musiałem założyć ori,przód ok. Chodzi mi teraz żeby założyć gwint aby ładnie dostosować wysokość.