booster70 Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 Na wstepie zaznacze ze robione w pospiechu, zdjecia telefonem wiec rewelacji nie bedzie ale mysle ze komus sie przyda Potrzebujemy: - zaworek schowka ze skody o nr : 1Z0 816 355 - wezyk rowniez ze skody o nr: 6Y0816311A - cos do wywiercenia otworu na wezyk - klej na cieplo - moneta 5gr O demontazu schowka nie bede sie rozpisywal Ok jak juz mamy zdemontowany schowek to zaczynamy Od monety 5gr odrysowujemy sobie kolko ktore bedzie trzeba wyciac na wezyk (akurat srednica pasuje idealnie) wazne zeby zrobic to w tym miejscu co ja, bo akurat jak wywiercilem i wsadzilem palca to okazalo sie ze moze 0.5cm obok jest zgrubienie ktore by przeszkadzalo. Nastepnie z jednej strony ucinamy wezyk i zakonczamy go w ten sposob. Wezyk dosc sporo bedzie trzeba uciac ale to kazdy sam sie zorientuje ile musi uciac zeby nie byl za dlugi i zeby sie nie zaginal. wazne zeby wezyk ustawic wycieta czescia w kierunku powietrza, bo po to wycinamy zeby wiecej go lapal Jedna czesc za nami, teraz bierzemy sie za schowek. Zaznaczamy sobie mniej wiecej miejsce w ktorym chcemy miec zaworek i wycinamy ksztalt widoczny na zdjeciu ( wiem krzywo ) Gdy juz wytniemy otwor przykladamy zaworek od srodka i patrzymy ile musimy otwor powiekszyc aby zaworek pasowal na zatrzask. Tak powinno to wygladac zaworek wchodzi na zatrzask i siedzi solidnie jednak ja jeszcze objechalem go klejem na cieplo Przyszedl moment przymiarki. Wezyk nalezy wsunac w otwor jakies 3cm nie liczac wycietej czesci. Pamietajcie o ustawieniu kierunku wyciecia! Wezyk tez objechalem klejem na cieplo. Nastepnie nakladamy wezyk na zaworek i przeprowadzamy test czy aby powietrze nie leci zbyt slabo. Jesli wszystko jest ok montujemy schowek na swoje miejsce i cieszymy sie klimatyzowanym schowkiem 1
Tomuś K-ce Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Jakie ceny rupieci tzn. zaworka i rurki?
booster70 Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Opublikowano 8 Lipca 2013 zaworek ok 14zl i wezyk chyba 35 o ile dobrze pamietam
Raymax Opublikowano 8 Lipca 2013 Opublikowano 8 Lipca 2013 Jakiś czas temu myślałem o takim modzie, chciałem to nawet przy okazji roboty opisać a tu mnie ktoś uprzedził Dobra robota
OLI_B5 Opublikowano 9 Lipca 2013 Opublikowano 9 Lipca 2013 pasowały jednak te częsci czy musiałes wymienic?
booster70 Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Opublikowano 9 Lipca 2013 troche pomyslalem i jednak pasowaly
maciucha512 Opublikowano 12 Lipca 2013 Opublikowano 12 Lipca 2013 A jak wygląda ten wężyk od strony nóg pasażera? Nie przeszkadza, jest możliwość przypadkowego urwania nogą?
booster70 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Opublikowano 12 Lipca 2013 nie ma takiej mozliwosci, schowek ma z tylu odrazu panel w ktorym jest np lampka nog, i niema zadnego dostepu do tych rzeczy.
JawoR36 Opublikowano 21 Lipca 2013 Opublikowano 21 Lipca 2013 Jak to chłodzi? Czekoladę uratuje przed pływaniem? Czy zamiast plastikowej rurki można użyć np wężyka gumowego?
booster70 Opublikowano 22 Lipca 2013 Autor Opublikowano 22 Lipca 2013 Z czekolada sobie spokojnie poradzi. No to właśnie jest gumowy wężyk
JawoR36 Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Z czekolada sobie spokojnie poradzi. No to właśnie jest gumowy wężyk To po co żeś kupował jakiś specjalny wężyk zamiast iść gdzieś do składnicy maszyn i za paręnaście groszy kupić z metra gumowego? Zaraz jeszcze sobie zastąpię czymś ten zaworek (np od B6, bo taki mam) i się okaże, że mam wszystko do rezania
JawoR36 Opublikowano 22 Lipca 2013 Opublikowano 22 Lipca 2013 Bo nie każdy lubi druciarstwo To ma działać, a nie wyglądać ; )
booster70 Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Opublikowano 23 Lipca 2013 zaworek mozesz dac z czego chcesz, ten przeciez nie jest z a audi bo w b5 nie bylo takich schowkow dalem takie czesci bo mialem pewnosc ze bedzie to pasowac i dzialac, nie kupul karbowanego wezyka bo bedziesz mial turbine w schowku
marmonipol Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Małe pytanko. Schowek klimatyzowany z układu grzewczego rozumiem. Ale co się stanie, jak przyjdzie zima i zaczniesz grzać w kabinie, schowek też będziesz ogrzewał?
Marcin6 Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zamknie zaworek wtedy P.S. dobra robota
booster70 Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Opublikowano 23 Lipca 2013 Małe pytanko. Schowek klimatyzowany z układu grzewczego rozumiem. Ale co się stanie, jak przyjdzie zima i zaczniesz grzać w kabinie, schowek też będziesz ogrzewał? waz jest tak podlaczony do nagrzewnicy ze leci tamtedy tylko zimne powietrze, jest zaraz za chlodniczka od klimy, jak puszczasz cieple powietrze to leci ono jeszcze przez nagrzewnice do nawiewow wiec juz do wezyka niema jak dotrzec
Mauros88 Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Patent fajny trzeba się będzie wziąć za robotę
booster70 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Opublikowano 24 Lipca 2013 ja zanim sie wzialem to przeszperalem forum golfa i troche sie przestraszylem.. oni sciagali deske i wyciagali nagrzewnice bo wpinali sie od gory.. bez sensu, a tak to pol godziny roboty i bez pierdolenia
Rekomendowane odpowiedzi