Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uchwyt do telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko dotyczące oryginalnego uchwytu pod telefon. Oczywiście adapter który mam obecnie zamontowany nie pasuje do mojego telefonu. Jak zdjąć obecny adapter?

Próbowałem na kilka sposobów, wiem że są tam dwa przyciski po bokach ale po ich naciśnięciu nadal adapter mocno siedzi na swoim miejscu i mam wrażenie że prędzej urwę cały uchwyt niż zdejmę ten adapter. I druga sprawa czy jak już uda mi się zdjąć owy adapter to zestaw głośnomówiący przez bluetooth będzie nadal działał?

Opublikowano

A nie ma przycisku z góry?

przycisk.jpg

Opublikowano

Adapter jest wciśnięty, można czymś podważyć z jednego końca, będzie łatwiej wyjąć.

Zestaw głośnomówiący będzie działał przez bt, nie będziesz miał ładowania fona i podłączenia do anteny a co się z tym wiąże sygnał może być trochę słabszy.

Można dokupić rożne adaptery, wprawdzie trochę kosztują ale jak nie zmieniasz fona to warto przemyśleć.

Piszę o uchwycie w podłokietniku :), nie wiem jaki Ty masz.

Opublikowano

Mam taki jak kolega pokazał na zdjęciu. Wiem, że mam dwa przyciski po bokach ale na górze raczej nic nie ma. popatrzę jeszcze wieczorkiem i pokombinuje płaskim śrubokrętem.

Opublikowano

Może ja coś źle zrozumiałem, ale to co widać na zdjęciu kolegi darkle to nie adapter, a jedynie podstawka.

To właśnie do niej mocujesz adapter odpowiedni do twojego telefonu, a dopiero w to wkładasz sam aparat:

adapt.jpg

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Zgadza się i problem mój polega na zdjęciu adaptera z podstawki.

Opublikowano

Według ETKA będzie to adapter o numerze 8E0035721A

Zgadza się i problem mój polega na zdjęciu adaptera z podstawki.

Jeśli masz podstawkę taką jak moja:

o1im.jpg

... to adapter trzyma się podstawki w 5 miejscach.

Po wciśnięciu 2 bocznych przycisków (czerwone strzałki) 2 zaczepy schodzą się do środka (zielone strzałki), a następne 2 przesuwają na dół (niebieskie strzałki).

Potem wystarczy już tylko wysunąć adapter z zaczepu na górze (żółta strzałka).

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Sprawa załatwiona. Jest tak jak pisał steve69 natomiast problem u mnie polegał na tym, że poprzedni właściciel poniżej niebieskich strzałek nakleił taśmę dwustronna :facepalm:

Dzięki wszystkim za pomoc

Pozdrawiam

darudek