Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana Dolotu Audi A4 B5 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! :wink:

:wink:

Otóż mam trochę kasy zaoszczędzonej i chciałbym w jakiś sposób podnieść osiągi , znalazłem :

Kolana : Silikonowy wąż kolanko 45stopni 60mm (4motorsport) (3394723917) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rury : PRZEWÓD PRZEWODY SILIKONOWE ZBROJONE TURBO 76mm (3347762480) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Turbinka : TURBINA DOLOTU TURBINKA FILTRA POWIETRZA FI 65x77 (3369147424) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Chciałem się poradzić czy to w ogóle ma jakiś sens chce to zrobić z 2 osobnymi turbinami i przewody prosto do przepływki i dalej przepływomierz.

Myślę że na początek to wystarczy .

:jerk:

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

Ja nie chce placebo tylko faktyczne efekty . :wink:

Wyczuwam sarkazm ale nieważne . :banan:

Po prostu chce coś zrobić na ++

Opublikowano

zrob swap na 1.8t

Opublikowano

Nic nie zrobisz z tym silnikiem. Albo zmiana silnika na 1.8T lub V6, albo zmiana samochodu.

Opublikowano
  • Autor

Aha ok , troche szkoda no ale cóż . Dostałem propozycje kupna tego modelu co ja tylko za w avancie i na diesla :grin: wiec bardziej sie opłaca zamiana niż wkładanie nowego silnika .:banan:

Opublikowano
obczaj to kolego :decayed:
Opublikowano
Nic nie zrobisz z tym silnikiem. Albo zmiana silnika na 1.8T lub V6, albo zmiana samochodu.

z Tym V6 to tez sie rozpedziłes:wink: no chyba ze 3.0 by wsadził albo 2,7TT:wink:

Opublikowano

Nie rozumiem. Ktorekolwiek V6 nie jest mocniejsze od ADR?

Wysyłane z mojego GT-I9070P za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Każde jest mocniejsze tylko wkładanie v6 się nie opłaca - lepiej 1.8t

Opublikowano
  • Autor

A takie pytanie jeszcze jedno Czy wystarczyło by mi 3 tys. papieru na przerobienie go na 1.8T ;> ? :jerk: i czy dało by rade zrobić to samemu ?

Opublikowano

Kiedyś wklejałem linka że się da. Niestety o kosztach nie było nic wspomniane a i auto za długo nie pośmigało. Koszt kupna 1.8T + doprowadzenie go do ładu powinno się zamknąć w 3kzł. Wszystko zależy jak bardzo chcesz go zmodzić.

Sam rozkminiałem ten temat i dałem sobie spokój

Opublikowano

2,4 V6 nie jedzie duzo lepiej od ADR:wink: jedyniy sensowny swap to 1.8 T

---------- Post dopisany at 14:44 ---------- Poprzedni post napisany at 14:43 ----------

A takie pytanie jeszcze jedno Czy wystarczyło by mi 3 tys. papieru na przerobienie go na 1.8T ;> ? :jerk: i czy dało by rade zrobić to samemu ?

Napisz do OliB5, on robił swapa z 1.6 na 1.8 T i 3 K to za mały budżet

Opublikowano
  • Autor

Skoro za długo nie pojeździł to dam sobie spokuj zawsze chciałem mieć B5 wiec moze dozbieram jeszcze kasy i zamienie silnik tylko :wink: musze sobie obadać w jakich cenach i ile roboty by przy tym było bo coś czuje że nie mało jednak to mnie nie zniechęca ^^ xd

Opublikowano

kolega Labiel też jest po przekładce na 1.8t, dobrze policz i popytaj/poczytaj bo może lepiej będzie zmienić auto niż silnik.

Opublikowano
  • Autor

No obadałem już temat , Już sobie policzyłem za silnik dużo wyjdzie + czas poświęcony , bardziej opłacalne jest sprzedanie tego , dołożenie i kupno nowszego diesla . :naughty:

Opublikowano

Jestes już trochę obcykany w cenach silnika 1.8t ? jak tak to mniej więcej ile trzeba dac za kpl 1.8t

Opublikowano

2,4 V6 nie jedzie duzo lepiej od ADR:wink: jedyniy sensowny swap to 1.8 T

40 KM różnicy to mówisz nie duzo lepiej? :whistling:

Co do sensu, to wszystko jest kwestią zdobycia silnika. Jesli nie kupi jakoś okazyjnie najlepiej z całego samochodu to i przekładka na 1.8T za 5 tysi równiez chyba sensu nie ma.

2.4 idzie prawie jak 1.8T, a zwykle szybciej, łatwiej i taniej znaleźć V6. Inna sprawa, gdy motor ma byc dalej modyfikowany.

Aczkolwiek myślę, że dyskusja jest zbędna. Najlepszym rozwiązaniem jest kupno innego samochodu, zwłaszcza gdy nie jesteśmy w stanie zrobić zbyt wiele samemu przy przekładce.

Opublikowano

ten temat powinien byc w koszu po 1 poscie a nawet samym temacie :decayed:

Opublikowano
ten temat powinien byc w koszu po 1 poscie a nawet samym temacie :decayed:

No w sumie racja. :wink: