Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Komputer - spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sprawa dotyczy spalania momentowego na wolnych obrotach.

Otóż jeździłem wczesniej VW i tam komputer na wolnych obrotach wskazywał wartość np 0,6 l/h

W audi na wolnych obrotach zostaje ostatnia wartość przed zatrzymaniem np 0.0 , 5.6 , czy 34.3 l/100km

Ktoś mi powiedział ze niby b7 tak ma :wink:

Proszę o odpowiedź czy macie tak samo ?

Dzięki i pozdro:wink:

Opublikowano

Potwierdzam, u mnie także się dziwnie zachowuje ten tryb.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam to samo

Opublikowano

W B6 to samo ;) Dziwne i to bardzo.

Opublikowano

Potwierdzam.. wyjadę z garażu, zamkne go wsiadam do auta po ok 20 sekundach i spalanie chwilowe nawet 40,0 :facepalm: ale wystarczy ruszyc wrzucić drugi bieg i już jest ok :wink:

Opublikowano

bo na FISie pokazuje chwilowe spalanie odczytane co 30m przejechanego odcinka drogi...

Opublikowano

Mam to samo :decayed: moja żona również była spanikowana jak zobaczyła :facepalm::polew:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

:hi:U mnie jest tez takie dziwne chwilowe spalanie na fisie:facepalm: pokazuje 40 litrów przy ruszaniu, w czasie jazdy do około 30 litrów , średnie przy spokojnej jeździe 12 litrów na setkę:kwasny: co prawda dopiero co kupiłem i nie byłem jeszcze poza miastem, ale żeby tyle pokazywało to dziwne:whistling:

Opublikowano

ja tez tak mam w audi tak jest. VW,skoda seat maja inaczej to fakt.

nie patrzcie na to i nie pilnujcie aby było jak najnizsze spalanie bo przez to zamulacie motor przez co wiecej pali. lepiej przestawic sobie na ilosc przejechania km na paliwie jakie jest w zbiorniku... i jeździc swoim stylem a najlepiej w zakresie 1800-2200 obr.

Opublikowano
ja tez tak mam w audi tak jest. VW,skoda seat maja inaczej to fakt.

nie patrzcie na to i nie pilnujcie aby było jak najnizsze spalanie bo przez to zamulacie motor przez co wiecej pali. lepiej przestawic sobie na ilosc przejechania km na paliwie jakie jest w zbiorniku... i jeździc swoim stylem a najlepiej w zakresie 1800-2200 obr.

Toż to Panie jest uprawianie PSJ :-)

Wysłane z telefonu.

Opublikowano

wcale ze nie... na 4tym biegu przy 2000rpm biegu masz 70km/h... wiec nie sadze aby był to PSJ poniewaz silnik juz pracuje prawie pełnym momentem obrotowym... nie wierze w to ze jezdzisz koleżko non stop na 3000rpm bo to nie mozliwe...to jest odruch kazdego kierowcy zbijanie obrotów...chyba ze co niektórzy są jeszcze niewyzytymi dzieciakiem i mają fiubździu w głowie i maja sponsora na paliwo...

Opublikowano
wcale ze nie... na 4tym biegu przy 2000rpm biegu masz 70km/h... wiec nie sadze aby był to PSJ poniewaz silnik juz pracuje prawie pełnym momentem obrotowym... nie wierze w to ze jezdzisz koleżko non stop na 3000rpm bo to nie mozliwe...to jest odruch kazdego kierowcy zbijanie obrotów...chyba ze co niektórzy są jeszcze niewyzytymi dzieciakiem i mają fiubździu w głowie i maja sponsora na paliwo...

ja mam auto po programie, bardzo ładnie ciągnie powyżej 3 tyś. obrotów :P. Widziałem zapieczoną turbinę ojca w pasku, swojej nie chcę doprowadzić do takiego stanu, naturalnie nie jeżdżę także z obrotami 3 tyś. ale staram się trzymać te 2.5 tyś, dobrze w razie czego z nich odchodzi i dwumasa tak nie cierpi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odsmaze temat;d

# dni temu kupilem a4 b6 130 koni 1,9tdi 2004 AVF. Odpalam w garażu, wyjeżdzam a ona pokazuje 40 l chwilowego 30,6 i takie tam ale po wrzuceniu wyzszych biegów jest juz normalnie i chwilowe na 6 przy normalnej jeździe wskazuje 5,8 i wszystko jest normalnie. Denerwuje mnie ze na postoju czy krotkim przejeździe na niskich biegach srednie też wzrasta i musze przejechac pare km zeby wszystko wrocilo do normy , czy jest to uzaleznione od chwilowego? I jeszcze jedno przy chamowaniu silnikiem np na 5 biegu wartosc 0,0 to normalne? Zauważyłem, tez że po wrzuceniu 5 i zwolnieniu czy to silnikiem czy hamulcami wartosc na postoju wskazuje 1,6 a po jeździe na nizszych biegach tj 1,2, krótki odcinek potrafio zostac na 13,4 lub 7,5 To normlane?

Opublikowano

Wszystkie objawy co opisałeś są normalne.

Opublikowano

Dzięki bardzo kolego ;d bo naprawde zaczynalo mnie to martwic;d

Opublikowano

Sama nazwa "chwilowe" powinno dać ci do myślenia.

Przejedź się beemką i popatrz na strzałeczkę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No właśnie, b7 i to sam pytanie.. A obliczał ktoś ile pali na tym postoju po odpaleniu samochodu? Teraz zima, ok minuty nie całej zostawiam go na chodzie, że nie odrazu ruszać i tak na postoju i rzeczywiście spali? dajmy na to 10min..?