lukisz Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Element jak na zdjęciu. Rozgrzewa się w czasie jazdy, a po 2 godz jest tak gorący, że nie da się go dotknąć. O co może chodzić?
wojtasb-1987 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 tam znajduje się nagrzewnica i jest to normalne że będzie gorące
lukisz Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2013 tam znajduje się nagrzewnica i jest to normalne że będzie gorące A czy przy wyłączonym ogrzewaniu płyn chłodzący powinien przepływać przez nagrzewnicę? Nie ma tam jakiegoś zaworu? Trochę to bez sensu żeby nagrzewnica nagrzewała się w lecie..
wojtasb-1987 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 płyn w nagrzewnicy krąży cały czas nie ma tam zaworu, są tylko klapy które zamykają dopływ powietrza
POWER-KRIS Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zawory były w starych autach i się z nich wycofano bo wiecznie ciekly. Teraz tylko klapki przełączania zimno ciepło. Sony Xperia E dual Tapatalk 4
mA4celi Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Podłącze się do tematu - szukałem rozwiązania tego problemu, nie wiem czy masz to samo, ale jak przyciśniesz to czuć jak ciepło daje po nogach i rozgrzewa powietrze, co przy włączonej klimie trochę chyba jest nie na miejscu Już miałem to zakleić wygłuszeniem - takie 2 cm filcowe coś z gumą z jednej strony ( na taśmę dwustronną ) ale nie wiem czy można ... Jak myślicie, nic nie nie przegrzeje ??
wojtasb-1987 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 może jakaś klapa ci się nie domyka ja u siebie nie zauważyłem aby coś wiało ciepłem ale sprawdze
Fido Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Podłącz Vaga i zobacz czy nie ma błędów klap silniczków.
lukisz Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2013 sprawdzałem vagiem - błędów nie ma. Robiłem też adaptację całego klimatronika. Mi żadne powietrze nie dmucha, ale ten element jest tak gorący, że nagrzewa się powietrze wokół niego i zaczyna cyrkulować...
wojtasb-1987 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 dzisiaj z ciekawości po przejechaniu ok 150km przyłożyłem tam rękę i było czuć wyraźne ciepło ale nie było jakoś specjalnie gorące
mA4celi Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zerknijcie proszę czy też macie bezpośredni widok na ten element czy przykryty jest jakimś plastikiem ? Podobnie jak na zdjęciu lukisza widać u mnie żółtą gąbkę i ten nagrzewający się element nad dyszami . Może brakuje jakiejś osłonki - o czym może świadczyć otwór po śróbie w prawej części.
Onkel Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zerknijcie proszę czy też macie bezpośredni widok na ten element czy przykryty jest jakimś plastikiem ? Podobnie jak na zdjęciu lukisza widać u mnie żółtą gąbkę i ten nagrzewający się element nad dyszami . Może brakuje jakiejś osłonki - o czym może świadczyć otwór po śróbie w prawej części. Wszystko jest ok.
mA4celi Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Opublikowano 7 Sierpnia 2013 O ! dzięki ! W zimę nie ma problemu, bo każde ciepełko jest przydatne, ale teraz denerwuje mnie to "dodatkowe" ogrzewanie No nic, na próbę przykryję ten element wspomnianym wcześniej "kocem" i zobaczę czy faktycznie to nagrzewa powietrze pod kierownicą .
Rekomendowane odpowiedzi