dziako Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam, ostatnio na wskaźniku pokazuje mi brak paliwa ale na fisie mogę zrobić kilkaset km Zdjcie0626.jpg | dziako | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl ale nieraz wskaźnik pokazuje dobrze Zdjcie0627.jpg | dziako | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl o co chodzi? wadliwy wskaźnik, czy coś może nie łączy? Może ktoś mi powie jak dostać się do tego wskaźnika (to może sam coś poprawię) czy muszę zdejmować całą deskę, czy jest jakiś inny sposób:eusathink:
edekxp Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Możesz sprawdzić vagiem ile masz paliwa w litrach, jeżeli jest dużo to fis pokazuje dobrze. Problem pewnie ze wskaźnikiem, bez wyjęcia licznika się nie obędzie Deski nie trzeba demontować tylko sam licznik (zegary)
niszczot Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam. Według wskaznika nie mam paliwa i oczywiscie rezerwa i na FIS też 0 km do przejechania a vag odczytuje tez 0 litrów paliwa w zbiorniku.Czasami działa ok. Jak się domyślam musze wymienic pływak wraz z pompą, ktos z was to robił niech podzieli sie doswiadczeniem lub wskaze miejsce gdzie jest opis wymiany. Pozdrawiam.
longinus Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Kolego raczej nie jest to problem pływaka tylko potencjometr w zegarach Ci padł. Zanim Pójdziesz w koszta podepnij VAGA i odczytaj błędy (potwierdzisz lub wyeliminujesz pompę) i zrób test zegarów (machnięcia wskazówek - jak nie ruszy = potencjometr). Przerabiałem to już u siebie...
niszczot Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 witam. zegary ok ,wskazówki pracuje jak trzeba. Skoro to przerabiałeś , to dlaczego jesteś pewien ze to nie pływak i potencjometr mi padł. Napisałem ze czasami działa a kiedy działa vag odczytuje prawidłowa ilosc litrów i wskazówka sygnalizuje tą sama ilosc paliwa. Myśle ze sa wytarte sciezki w dolnych zakresach pływaka od rezerwy do połowy, bo wyzej jest juz ok. pozdrawiam.
gregor_gg Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Miałem podobnie. Jak wskazówka spadała poniżej połowy, to raz pokazywał 0 a raz dobrze. Wyjąłem pompę z baku i okazało się, że miałem powyginane styki od potencjometru. Wyprostowałem styki i od tamtej pory jak ręką odjął.
enrike2 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 ja mam podobny problem ale inny mi przeklamuje ok 200 km zadbych bledow nie ma na
gados82 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam może podpowiecie jak VAG-em sprawdzić poziom paliwa
dziako Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 jak dostać się do zegarów w b6? może jakieś zdjęcia
Rekomendowane odpowiedzi